Diyanet hac ve umre fiyatlarında TL'ye geçti (2017 Umre fiyatları)

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Umre fiyatlarını TL bazında yayınladı. Ayrıca başkanlık hac ve umre ücretlerini Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesine karar verdi.

Diyanet hac ve umre fiyatlarında TL'ye geçti (2017 Umre fiyatları)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "TL'ye geçin" çağrısı üzerine Diyanet de harekete geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, başkanlığın hac ve umre ücretlerinin Türk lirası olarak tahsil edilmesine yönelik geniş kapsamlı çalışmasını tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, "Buna göre Başkanlığımız 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden tahsil edilmesine karar vermiştir" bilgisi verildi.

TÜRSAB DA TL'YE GEÇTİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hac ve umre ücretlerinin TL olarak tahsil edileceğini açıkladı.

Ulusoy yaptığı yazılı açıklamada, "Hac ve umre organizasyonu düzenlemeye yetkili üyemiz seyahat acentelerinin de söz konusu uygulamayı yapabilmesi amacıyla birlik olarak aynı kararı aldığımızı kamuoyuna duyururuz" ifadesini kullandı.

DİYANET'İN YAYINLADIĞI 2017 UMRE FİYATLARI TABLOSU

Diyanet İşleri Başkanlığı, Umre fiyatları tablosunu TL bazında yayımladı. Umre fiyatlarına ilaveten Hac için tahsil edilecek ücretin de TL bazında olacağını ifade eden başkanlık, 05 Aralık 2016 tarihi itibariyle bu kararın hayata geçirileceğini duyurdu.

Diyanet hac ve umre fiyatlarında TL'ye geçti (2017 Umre fiyatları) - 1
Diyanet hac ve umre fiyatlarında TL'ye geçti (2017 Umre fiyatları) - 2
Diyanet hac ve umre fiyatlarında TL'ye geçti (2017 Umre fiyatları) - 3

Sayfa Yükleniyor...