Doğalgaz faturanızı düşürün!

Soğuk kış günlerinde doğalgaz giderlerini kısmak isteyenler, çatı yalıtımıyla, enerjide yüzde 20 ve dış duvar izolasyonuyla yüzde 15 tasarruf elde edecek.

Binalarda uygun yalıtım yaptırılması durumunda, ısı kaybı azaldığından ve enerji verimli kullanıldığından yakıt tasarrufu sağlanıyor.

Yalıtımın aynı zamanda hava ve çevre kirliliğini azaltmaya katkıda bulunmasıyla, binanın ömrünün uzayacağını belirten yetkililer, standartlara uygun yapılacak çatı yalıtımı ile enerjide yüzde 20, dış duvar izolasyonuyla yüzde 15, pencere-kapı yalıtımıyla yüzde 15, basit sızdırmazlık önlemleriyle de yüzde 10 oranlarında tasarruf edilebileceğini vurguladı.

Isı yalıtımı önlemlerinin, binanın toplam inşaat maliyetinin en fazla yüzde 3'ünü bulmasına rağmen, yıllık yakıt tüketiminde en az yüzde 50 tasarruf sağlayacağını ifade eden yetkililer, yalıtımın dışında dikkat edilecek bazı kurallara uyulması halinde doğalgazın daha ekonomik kullanılabileceği kaydedildi.
        
EKONOMİK KULLANIM ÖNERİLERİ        
Yetkililer ısı tasarrufu için şu önerilerde bulundu:
        
-Sistemlerinize zaman ayarlı termostat monte ettirdiğinizde veya zaman ayarlı termostatı bulunan cihazlar kullandığınızda gaz tüketiminiz optimize olacaktır.
        
-Mevcut izolesiz kapı ve pencerelerinizin kenarlarındaki boşlukları pencere süngeri ile kaplayınız.
        
-Verimli ısınma için oda konforu 20 derecedir.
        
-Pencerelerinizden güneş çekildiği zaman perdelerinizi kapatınız.
        
-Radyatörleri mobilya ve benzeri eşyalar veya perdeler ile engellemeyiniz, kapatmayınız. Radyatörler örtülürse yüzde 15 yakıt tüketimi artar.
        
-Doğalgazlı cihazınızın yıllık bakımını mutlaka yaptırınız. Bakımı yapılmayan cihazın daha fazla yakıt tüketeceğini unutmayınız.
       
-Sıcak su termostatınızı 50 dereceye ayarlayın.


Sayfa Yükleniyor...