Doğan'dan 4.8 milyar lira teminat istendi

Doğan Yayın Holding, bağlı ortaklıklara ilişkin vergi aslı ve vergi cezaları ile bunlara ilişkin 4.8 milyar liralık teminatın 15 gün içinde gösterilmesinin talep edildiğini duyurdu.

Doğan'dan 4.8 milyar lira teminat istendi

Doğan Yayın tarafından KAP'a yapılan açıklamada, vergi dairelerinin 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ilişkin Doğan Yayın Holding'in vergi cezası kesilen doğrudan bağlı ortaklığı Doğan TV Holding ile dolaylı bağlı ortaklıkları D Yapım, Doğan Prodüksiyon ve Alp Görsel İletişim'e ilişkin vergi aslı, cezaları ve gecikme faizi için toplam 4.8 milyar lira teminatın 15 gün içerisinde gösterilmesini talep ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Söz konusu teminat istemi ve devamındaki işlemler hakkında gerekli tüm yasal yollara müracaat edilecektir" denildi.

Doğan Yayın Holding iştiraklerinden Doğan TV Holding, D Yapım, Doğan Prodüksiyon ve Alp Görsel İletişim'e asıl ve ziyai olmak üzere toplam yaklaşık 3.7 milyar lira vergi cezası kesildiği Eylül başında açıklanmıştı. Şirketler ile Maliye'nin 23 Eylül'de uzlaşma görüşmesi yapacağı beklenirken, DYH 18 Eylül'de yaptığı açıklamasında söz konusu şirketlerin "tarhiyat öncesi uzlaşma" taleplerini geri çektiğini bildirdi.

Daha sonra ilgili vergi dairesinin vergi aslı ve cezasına ilişkin tarhiyat işlemini yaparak, adı geçen bağlı ortaklıklara vergi aslı ve cezasını yazılı olarak tebliğ etmesi bekleniyordu.

Holding, söz konusu tebligatların yapılmasını takiben, yasal süresi içerisinde "tarhiyat sonrası uzlaşma" talebinde bulunabilecekleri gibi, herhangi bir talepte bulunmaksızın doğrudan vergi dairesi aleyhine dava da açabileceğini kaydetmişti. Bugün ise teminat talebi iletildi.

Sayfa Yükleniyor...