Dolar 2.18’i aştı

ABD'den gelen operasyon sinyalinin ardından, piyasalarda jeopolitik risk algısı arttı, dolar uluslararası piyasalarda TL karşısında 2,18'i aştı.

Dolar 2.18’i aştı

ABD Başkanı Barack Obama’nın ordusuna Irak’a müdahale izni vermesinin ardından piyasalarda jeopolitik risk algısı arttı.

Rusya ve Ukrayna arasında artan gerilimin ve Ortadoğu'daki çatışmaların küresel olarak risk iştahını azaltmasıyla gelişmekte olan piyasalardan çıkışlara paralel dolar/TL sert yükseldi.

Dün saat 1740'ta 2.1590/2.1596 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 09.39 itibariyle 2,1845 seviyesine gelerek 31 Mart'tan bu yana ki en yüksek seviyeyi gördü.

Yatırımcılar Ukrayna ve Ortadoğu'da devam eden çatışmaların küresel ekonomik büyümeye zarar verebileceği kaygısı ile güvenli liman olarak görülen varlıklara yönelirken Asya borsaları geriledi ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'ta hava saldırılarına izin vermesinin ardından kaydettiği kayıpları artırdı.

Çin'de beklentilerden güçlü açıklanan ihracat büyümesi piyasaların günün dip seviyesinden toparlanmasını sağlasa da endişeleri gidermeye yetmedi. Obama Irak hükümetinin yardım talebinin ardından militanlar tarafından kuşatılan Yezidi azınlık ve Irak'taki ABD vatandaşlarının korunması için hedefli hava saldırılarına izin verdiğini açıkladı

Nikkei borsası mevcut endişelerle yüzde 3 düştü.

ALTIN YÜKSELİYOR

Güvenli liman arayışındaki yatırımcılar, altına da yöneldi. Altının onsunda 6 dolarlık bir yükseliş görüldü ve 1318 dolardan işlem görmeye başladı. Dün kapanışta, çeyrek altın 153 lira, gram altın 90 liranın üzerinden işlem gördü.

PETROL DE YÜKSELİYOR

ABD’den gelen operasyon sinyaliyle Brent petrol yüzde 1,11 yükselişle 107 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolüyse 98 dolardan işlem görüyor.

Sayfa Yükleniyor...