Dolar ne kadar? (1 Mart dolar fiyatları)

Fed yetkilileri ve ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarıyla yükselen dolar/TL ABD verilerinin ardından 3,67'nin üzerini gördü.

Dolar ne kadar? (1 Mart dolar fiyatları)

Mart ayında ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerinin güçlenmesiyle dolarda yükseliş yaşanıyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,67'nin üzerini gördü. Euro da 3,85 seviyesini aştı. 

Gün boyunca 3,63-3,65 bandında hareket eden dolar ABD'den gelen verilerin ardından 3,66'yı aştı. ABD'de ocak ayında kişisel gelirler yüzde 0,4'le yüzde 0,3'lük beklentinin üzerinde arttı. Çekirdek PCE de yüzde 0,3 ile beklentiyi aştı. 

Analistler, dolar/TL'de 3,6150 seviyesinin önemli destek,3,6700'nin ise direnç olarak öne çıktığını belirtiyor.

Doların yönünü yukarı çevirmesinde Fed yetkililerinin açıklamaları etkili olmuştu. New York Fed Başkanı William Dudley, para politikasında sıkılaştırma gerektiren koşulların ABD başkanlığına Donald Trump'ın seçilmesi ve Kongre'nin Cumhuriyetçilerin kontrolüne geçmesinin ardından "çok daha ikna edici" hale geldiğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı John Williams ise faiz artırımı konusunda "Artık ertelenmesine ihtiyaç görmüyorum. Mart toplantımızda faiz artırımı ciddi şekilde değerlendirmek üzere gündemde olacak" dedi.

FAİZ ARTIŞ BEKLENTİSİ YÜZDE 60'A ÇIKTI

Açıklamalar sonrası piyasaların bu ay faiz artırım beklentileri yüzde 60'a çıktı. Fed kritik toplantısını 14-15 Mart tarihlerinde yapacak. 

TRUMP AYRINTI VERMEDİ

Piyasalar ABD Başkanı Donald Trump'un açıklamalarını yakından takip etti. Trump Kongre'de yaptığı konuşmada vergi indirimi ve yeni altyapı harcamaları vaatlerini nasıl hayata geçireceği konusunda ayrıntı vermedi. Trump'ın açıklamaları sonrası dolarda yükseliş devam etti.

Doların altı önemli para birimi karşısındaki performansını izleyen dolar endeksi yüzde 0,4 yükselerek 101,56 oldu.

Geçen haftanın son gününde gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının zayıflaması sonrası dolar/TL'de yükseliş başlamıştı. Geçen hafta 3,55'li seviyelere kadar gerileyen kur bu seviyelerde tutunamadı.

Sayfa Yükleniyor...