Dolar ne kadar? (10 Ekim dolar - euro fiyatları)

Piyasalarda dün yaşanan dalgalanma bugün yerini daha sakin bir görünüme bıraktı. Önceki gece 3,92 lirayı gördükten sonra dün 3,68-3,71 bandında dalgalanan dolar bu sabah 3,67'den işlem görüyor. 4,50 liraya kadar çıktıktan sonra 4,35 liraya inen euro ise 4,33 seviyesinde. Borsa da yükselişte...

Dolar ne kadar? (10 Ekim dolar - euro fiyatları)
Dolar ne kadar? (10 Ekim dolar - euro fiyatları) - 1

ABD-Türkiye arasında vizelerin askıya alınması haberine sert tepki veren dolar/TL güne sakin başladı.

Dolarda görülen küresel değer kaybının da etkisiyle TL'nin bugün dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 1'e ulaştı.

Önceki gece 3,92 lirayı gördükten sonra dün 3,68-3,71 bandında dalgalanan dolar/TL bu sabaha 3,6820 seviyesinden başladı. itibariyle Gün sonunda ise 3,67 seviyesinin hemen altına kadar geriledi.

EURO NE KADAR?

Dün 4,52'i görerek tarihi rekorunu kıran euro/TL kuru 4,3340 civarında hareketini sürdürdü.

Analistler, Türkiye ve ABD yetkililerinden gelebilecek açıklamaların piyasaların odak noktasında kalmaya devam edeceğini belirterek, bu akşam Katalonya özerk yönetimi parlamentosunun gerçekleştireceği oturuma ilişkin haber ve açıklamaların da takip edileceğini söyledi.

Dolar ne kadar? (10 Ekim dolar - euro fiyatları) - 2

Teknik açıdan dolar/TL'nin 3,65-3,75 geniş bandı içine yerleştiğini belirten analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) güvercin üyeleri arasında yer alan Minneapolis Şubesi Başkanı Neel Kashkari'nin bugünkü açıklamalarının da izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...