Dolar ne kadar? (13 Ocak dolar fiyatları)

Merkez Bankası'nın bugün de repo ihalesi açmaması sonrasında dolar/TL, 3,80'in altında dengelendi. Euro 4 liranın üzerinde işlem görüyor.

Dolar ne kadar? (13 Ocak dolar fiyatları)

Merkez Bankası'nın dün olduğu gibi bugün de bir hafta vadeli repo ihalesi açmaması sonrasında dolar ilk etapta gerilese de 3,80'in altında hareketini sürdürüyor. 

Karar öncesinde sabah 3,81'in üzerini gören dolar, 3,78'li seviyelere inse de burada tutunamadı. Kur gün içinde en yüksek 3,8270'yi gördü.

Çarşamba günü 3,94'ü aşarak tarihi zirveyi gören dolar/TL, dün 3,77'nin altına kadar gerilemişti. 

Dün 4,17'yi aşarak rekor tazeleyen euro/TL de 4,03 liranın üzerinde hareket ediyor.

MERKEZ'İN HAMLESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Merkez Bankası'nın haftalık repo ihalesi açmamaya devam etmesi sıkılaştırmanın başlamış olabileceğine işaret olarak belirtiliyor. Ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin de kademeli olarak yükseleceği, böylece "örtülü faiz artırımı" yapılacağı kaydediliyor.

Merkez Bankası haftalık repo ihalesinde piyasayı yüzde 8 faizle fonluyor. Önceki gün yüzde 8.31 olan ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti dün yüzde 8.34'e yükseldi.

Merkez Bankası, haftalık repo ihalesi açmayınca, bankalar için liranın maliyeti artıyor ve dövize talebi frenliyor. 

Piyasalar Merkez Bankası'nın adımlarını takip etmeye devam edecek. Merkez Bankası kritik faiz toplantısını 24 Ocak'ta yapacak. Bu toplantıda alınacak kararlar kurun seyrinde etkili olacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü açıklamasında "Merkez Bankası gerekli tedbirleri alacak imkan ve kabiliyete sahiptir. Bu konuda fedakarlık yapılacaksa tam zamanıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

Dolar ne kadar? (13 Ocak dolar fiyatları) - 1 Dolarda dün sert düşüş yaşandı.

Sayfa Yükleniyor...