Dolar ne kadar? (16 Ağustos dolar fiyatları)

ABD perakende satışlarının beklentilerin üzerinde performans göstermesiyle dün kısa süreli olarak 3,55 direncine doğru ivmelenme gösteren dolar/TL, yeni güne 3,54'ün altına başladı.

Dolar ne kadar? (16 Ağustos dolar fiyatları)

Dolar/TL yeni güne 3,54'ün altında yatay görünümle başladı. 

ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerginliğin ardından dalgalı bir seyir izleyen kur, bugüne yükselişle başlamasının ardından 3,5230 seviyesine kadar geriledi.

Euro ise, yüzde 0,07 değer kazanarak 4,1295'ten işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin diğer ülke liderleri tarafından yapılan sağduyu çağrılarıyla azalmaya başlamasının, küresel piyasalardaki risk algısının azalmasına neden olduğunun ifade etti. 

DOLAR ENDEKSİ 2,5 HAFTANIN ZİRVESİNE ULAŞTI

Dün açıklanan perakende satışlar, temmuzda yüzde 0,6 artışla beklentiyi aşarak yılın en iyi performansını göstermesinin ardından dolar endeksi 94,14'ü gördü. Bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları öncesinde güne yatay başlayan dolar endeksi şu dakikalarda 93,92 seviyesinde dengelendi.

Uzmanlar, Fed tutanaklarında yıl sonuna kadarki faiz artırımlarına ilişkin üyelerin değerlendirmeleri ile Fed'in bilanço küçültme süreci ile ilgili ipuçlarının aranacağını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...