Dolar ne kadar? (18 Eylül dolar fiyatları)

TSK'nın tatbikat açıklamasının ardından yükselişe geçen dolar/TL, 3,48'i aştı.

Dolar ne kadar? (18 Eylül dolar fiyatları)

Geçtiğimiz haftayı 3,44 seviyelerinde tamamlayan dolar/TL, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Silopi/Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığını duyurmasının Kuzey Irak'ta gelecek hafta yapılacak referandum öncesi jeopolitik riskleri artırmasıyla yönünü yukarı çevirdi. Kademeli olarak yükselen kur, 3,48 seviyesini test etti.

Dolar/TL geçen hafta başında 3,40'ın altına inerek aralık 2016'dan beri en düşük seviyelere gerilemiş ancak gerek küresel gerekse lokal nedenlerle bu seviyelerde kalıcı olamayarak 3,4783'e kadar yükselmişti.

Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası (FED) toplantısına odaklanacak. 

Analistler, yeni haftada ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının yatırımcıların odak noktasında olacağını belirterek, Fed'in faizlerde değişiklik yapmasının beklenmediğini ancak Fed Başkanı Janet Yellen'ın vereceği ipuçlarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını dile getirdi.

Analistler, bugün Euro Bölgesi'nde enflasyon ile ABD'de konut piyasası endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 3,4220 seviyesinin destek, 3,4500 ve 3,4730'un ise direnç olarak öne çıktığını kaydetti. 

Euro ise 4,1612 seviyesinde işlem görüyor.

Sayfa Yükleniyor...