Dolar ne kadar? (18 Ocak dolar fiyatları)

Bankalararası piyasada dolar 3,78 civarında hareket ediyor. Piyasalar Merkez Bankası'nın adımlarını takip ediyor.

Dolar ne kadar? (18 Ocak dolar fiyatları)

Piyasalar, Merkez Bankası'nın aldığı önlemleri takip ediyor.

Bankalararası piyasada dolar 3,78 civarında hareket ediyor. Euro da 4,04'ün üzerinde işlem görüyor. 

Teknik açıdan dolar/TL için 3,75 seviyesinin destek olarak öne çıktığını belirten analistler, 3,81'in ise direnç konumunda bulunduğunu belirtiyor.

MERKEZ'İN ADIMLARI ETKİLİ

Perşembe gününden beri miktar yöntemiyle repo ihalesi açmayarak "örtülü faiz artırımı" yapan Merkez Bankası, dün son olarak TL depoları karşılığı döviz depoları piyasasının açılmasına karar verdi. 

Bankacıların pratikte bir swap işlemi olarak adlandırdıkları son adım Merkez Bankası'nın bankalara TL karşılığı önceden belirlenmiş bir vadede döviz sağlaması, vade sonunda da ilgili miktarların yeniden iadesi olarak biliniyor.

Bankalar Merkez Bankası'nın yüzde 10 faiz ile fonlama yaptığı geç likidite penceresi imkanından dün 28 milyar TL'nin üzerinde yararlanırken, ortalama fonlama maliyetinin yüzde 9'un üzerine çıktığı hesaplanıyor.

Merkez Bankası kritik faiz toplantısını 24 Ocak'ta gerçekleştirecek. Merkez'in bu toplantıda alacağı önlemler ve vereceği mesajlar doların yönünde belirleyici olacak.

Dolar ne kadar? (18 Ocak dolar fiyatları) - 1

DOLAR ENDEKSİNDE TRUMP ETKİSİ

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın doların çok değerli olduğu söylemesinin ardından dolar endeksi bir ayın en düşüğüne indi.

Doların belli başlı altı para birimi karşısındaki değerini gösteren endeks 100.26'ya kadar gerileyerek 8 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra 100.50 düzeyinde bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...