Dolar ne kadar? (2 Mayıs dolar fiyatları)

Bankalararası piyasada dolar 3,53'e gerileyerek yılın en düşüğüne indi.

Dolar ne kadar? (2 Mayıs dolar fiyatları)

Merkez Bankası'nın adımları ve küresel piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle geçen hafta dört ayın en düşük seviyelerine gerileyen dolar/TL yeni haftaya da sakin başladı.

Bankalararası piyasada dolar 3,5310 ile yılın en düşük seviyesini gördü. Kur 3,53 civarında hareket ediyor. Euro da 3,85'iin üzerinde seyrediyor. 

Analistler, artan risk iştahından en çok gelişmekte olan ülke varlıklarının etkilendiğini belirterek, Güney Afrika randı ve Güney Kore vonunun ardından Türk lirasının dolar karşısında en fazla değer kazanan gelişmekte olan ülke para birimi olduğunu vurguladı.

Analistler, geçen haftanın son işlem gününde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamalarının, piyasalara, sıkı duruşun korunacağı mesajını vermesinin TL'yi desteklediğini kaydederek, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore ile ilgili söylemlerinin de yatırımcıların risk algısını azalttığını dile getirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) kararı yarın açıklanacak toplantısının, döviz kurlarının yönü üzerinde etkili olacağını ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5160 seviyesinin destek, 3,5750 seviyesinin direnç konumuna geldiğini bildirdi.

Dolar ne kadar? (2 Mayıs dolar fiyatları) - 1 Dolardaki gerileme yatırım araçları arasında en düşük getiriyi sağlamasına neden oldu.

Merkez Bankası'nın enflasyon raporu sunumu kurda aşağı yönlü hareketi desteklemiş, geçen hafta dolar 3,53'lü seviyelere kadar gerilemişti.

Merkez Bankası'nın likidite politikalarının bileşiminde ortaya çıkan son faizi gösteren ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti cuma günü yüzde 11.80'e yükseldi. Ocak ayına göre artış yaklaşık 350 baz puan oldu.

Sayfa Yükleniyor...