Dolar ne kadar? (25 Ağustos 2016)

Cerablus operasyonunun uluslararası koalisyon ile yapılmasıyla 2,94'ün altına inen dolar, şu dakikalarda tekrar 2,94 seviyesinin üzerine çıktı.

Dolar ne kadar? (25 Ağustos 2016)

Cerablus operasyonu sonrası ilk etapta yükselen dolar/TL'de harekatın uluslararası koalisyon güçleri ile ortak ve ABD destekli yapılmasıyla tansiyon düştü.

Bankalararası piyasada dolar 2,94'ün üzerinde işlem görüyor. Dolar dün 2,9689'a kadar yükseldikten sonra bu seviyeden gerilemişti.

Analistler, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole toplantısında yapacağı konuşma öncesinde dolar endeksinin yatay bant içinde bekleme sürecine girdiğini belirterek, bugün yurt içi ve yurt dışında yoğun veri trafiğinin kurların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediyor. 

Teknik açıdan dolar/TL'de 2,9650 direncinin altında kalınması durumunda 2,93 seviyelerinin tekrar gündeme gelebileceğini dile getiren analistler, bugün açıklanacak veriler arasında ABD dayanıklı mal siparişleri ve yurt içinde kapasite kullanım oranı verisinin öne çıktığını ifade ediyor. 

Sayfa Yükleniyor...