Dolar ne kadar? (27 Mart dolar fiyatları)

Geçtiğimiz hafta 3,60-3,64 seviyelerinde hareket eden dolar/TL kuru, Trump'ın oylama iptali kararı sonrası, haftanın ilk gününde 3,59'un altına inerek son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi ancak kalıcı olamadı.

Dolar ne kadar? (27 Mart dolar fiyatları)

ABD Başkanı Donald Trump'ın hazırladığı ilk büyük yasa teklifi olan sağlık tasarısını Kongre'den geçirememesinin ardından dolarda görülen değer kaybına paralel dolar/TL de 3,59'un altını test etti ancak kalıcı olamadı.

Sabah saatlerinde 3,58'li seviyelere kadar gerileyen dolar/TL gün içinde 3,60 civarında hareket ettikten sonra ABD piyasalarının açılışı ardından 3,62 seviyesini aştı. 

Euro ise 3,92 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Uzmanlar dolardaki değer kaybı nedeniyle kurda da genel olarak aşağı yönlü eğilimin devam edebileceğini, bu hareketin sürmesi halinde 3,55 seviyelerinin görülebileceğini belirtiyor. Ancak referandumun yaklaşıyor olması nedeniyle kurun bu seviyelerde ne kadar kalıcı olabileceği izleniyor. Diğer taraftan ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hareket de gelişmekte olan ülke para birimlerinde etkili oluyor.

Kurda ağırlıklı yurtdışı piyasalara paralel seyir gözlenirken, bu hafta yurtiçinde büyüme verisi, yurtdışında ise Fed tarafından gelecek açıklamalar ile veriler izlenecek.

Öte yandan uzmanlar, sağlık yasasının geçememesinin ardından gözlerin ABD'de vergi reformuna çevrildiğini, Trump'ın Cumhuriyetçiler arasında çok güçlü olmadığı algısının piyasada tedirginlik yarattığını belirtiyor.

MB'NİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Merkez Bankası'nın (TCMB) fonlama maliyetini beş yılın zirvesinde tutmaya devam etmesi de genel olarak TL'yi destekleyen bir unsur olarak yer alıyor.

TCMB, para politikasında ana fonlama enstrümanı olarak kullanılmaya başlanan geç likidite penceresi faizini son PPK toplantısında 75 baz puan artırması sonrasında bu artışı likidite adımlarıyla fonlama maliyetine yaklaşık 50 baz puan yükseliş olarak yansıttı.

Sayfa Yükleniyor...