Dolar ne kadar? (27 Nisan dolar fiyatları)

Merkez Bankası'nın adımları ve küresel risk iştahıyla dolar 3,56'nın altına inerek yaklaşık 4 ayın en düşük düzeyini gördü. Kur, şu dakikalarda AMB kararı sonrası 3,56 sınırında işlem görüyor. BIST 100 endeksi ise yüzde 0,7 artarak 95 bin 146 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Dolar ne kadar? (27 Nisan dolar fiyatları)

Merkez Bankası'nın geç likidite penceresindeki yarım puanlık faiz artışı sonrası sıkılaştırma adımları ve küresel risk iştahıyla dolarda aşağı yön devam ediyor.

Bankalararası piyasada dolar 3,5555 ile yaklaşık 4 ayın en düşük düzeyine geriledi.

Kur, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından 3,56 sınırında hareket ediyor. Euro ise 3,88'in altında seyrediyor.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,50 seviyesinin önemli psikolojik destek olduğunu, 3,60 seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunu belirtiyor.

MERKEZ BANKASI ETKİSİ

Merkez Bankası dün yaptığı toplantıda politika faizi ve faiz koridorunda değişikliğe gitmezken, geç likidite penceresinde uyguladığı faizi yarım puan artırarak yüzde 12,25'e yükseltti. 

Merkez Bankası bugün BIST kotasyon yoluyla 5 milyar TL fonlama sağladı. Ortalama fonlama maliyetinin 25 baz puan artarak yüzde 11,75 civarına yükselmesi bekleniyor. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni açıkladığı vergi indirimi planının herhangi bir sürpriz içermemesiyle uluslararası piyasalarda dolarda önemli bir hareket görülmedi. Doların altı büyük para birimi karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi yüzde 0.2 düşüşle 98.844 oldu.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ

Avrupa Merkez Bankası (AMB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

AMB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, AMB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

AMB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Piyasa beklentisi de mevduat ve marjinal faiz oranının değişmeyeceği yönündeydi.

Banka mevcut düşük faiz oranının uzun bir süre kalacağını bildirdi.

AMB, varlık alım programını daha önce açıkladığı gibi 80 milyar eurodan 60 milyar euroya çekti.

Ekonomik verilerin toparlanmanın sağlam şekilde arttığını gösterdiğini ifade eden Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, aşağı yönlü risklerin daha da azaldığını söyledi. Analistler Draghi'nin konuşmalarının eskiye oranla daha iyimser olduğunu ancak yine de temkinli davrandığını ifade etti. 

BIST 100 endeksi ise yüzde 0,7 artarak 95.146,07 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi gün içinde 95.196,45 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından, kar satışlarının etkisiyle düşüşe geçerek günü yüzde 0,25 azalışla 94.282,48 puandan tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...