Dolar ne kadar? (4 Temmuz dolar fiyatları)

Bankalararası piyasada dolar 3,56 civarında hareket ediyor.

Dolar ne kadar? (4 Temmuz dolar fiyatları)

Global merkez bankaları kararları, küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerinin takip edildiği dolar/TL'de dün yaşanan yükseliş sonrası küresel piyasalar takip ediliyor.

Bankalararası piyasada dolar 3,56 civarında hareket ediyor. Dolar nisan ortasından beri 3.50 civarında dalgalanıyor.

Dolar 30 Mayıs'tan beri ilk kez 3,56 seviyesini görmesinin ardından ABD tahvillerindeki yükselişin ve dolardaki değer kazancının önümüzdeki günlerde devam edip etmeyeceği izlenecek.

Doların altı büyük para birimi karşısındaki performansını ortaya koyan dolar endeksi dün geçen hafta cuma günü gerilediği dokuz ayın en düşük seviyesi olan 95.470'ten yeniden yükselişe geçti.

Analistler, ABD'de bugün 4 Temmuz Bağımsızlık Günü nedeniyle resmi tatil olduğunu ve piyasaların kapalı olacağını anımsatarak, Astana'da bugün başlayacak Suriye ile ilgili görüşmelerin ve Katar krizi ile ilgili gelişmelerin piyasaların odak noktasında olduğunu kaydetti.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5580 seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu, bu seviyenin aşılması durumunda 3,60'ın gündeme gelebileceğini belirterek, 3,5360'ın ise destek konumuna geldiğini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...