Dolar ne kadar? (6 Nisan dolar fiyatları)

Gelişmekte olan ülkelerdeki satış eğilimi ile baskı altında olan dolar/TL 3,72'nin üzerine çıktı.

Dolar ne kadar? (6 Nisan dolar fiyatları)

Gelişmekte olan piyasalarda artan satış eğilimin yanı sıra yaklaşan referandum, jeopolitik gelişmeler ve yüksek enflasyonun baskısının hissedildiği dolar/TL'de yükseliş yaşanıyor.

Bankalararası piyasalarda dolar 3,72 seviyesini aştı. Dolar 3,7295'e kadar çıkarak 3 haftanın zirvesini gördü. Euro da 3,97'nin üzerine kadar yükseldi.

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,7420 seviyesinin direnç, 3,6750 seviyesinin destek konumuna geldiğini söyledi.

Analistler, dün akşam açıklanan Fed'in mart toplantı tutanaklarının Fed'in bilanço küçültme tartışmalarını gündeme getirmesiyle küresel piyasalarda risk iştahının azaldığını ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybettiğini dile getirdi.

Fed'in mart ayı toplantı tutanaklarında birçok üye bilanço küçültmeye yönelik görüş bildirdi. Tutanaklarda, kademeli hızda faiz artışının FOMC'nin tam istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedefleri için muhtemelen uygun olduğu ifadeleri yer alırken, Fed'in 4,5 trilyon dolarlık bilançosuyla ilgili tartışmalar dikkati çekti.

Azalan risk iştahının daha çok gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde etkili olduğunu vurgulayan analistler, Türk lirası ile birlikte Güney Afrika randı, Meksika pesosu, Rusya rublesi, Brezilya reali ve Güney Kore vonu başta olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimlerinin, dolar karşısında değer kaybı yaşadıklarını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...