Dolar ne kadar? (7 Nisan dolar fiyatları)

Dolar/TL, ABD'nin Suriye saldırısının ardından bu sabah 3,75 seviyesine kadar çıktı. Tarım dışı istihdam verisinin ardından 3,7184'e kadar gerileyen dolar/TL 3,7327'ye kadar yükseldi.

Dolar ne kadar? (7 Nisan dolar fiyatları)

ABD'nin Suriye'ye saldırısının ardından TL'nin dolar karşısındaki değer kaybının bu sabah yüzde 1'e ulaşmasıyla dolar/TL 3,75 seviyesini test etti.

ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM BEKLENENDEN KÖTÜ GELDİ

ABD'de mart ayında tarım dışı istihdam beklentilerin çok altında gelirken, işsizlik oranı tahmincileri yanıltarak düşüş gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tarım dışı istihdam 98 bin arttı. Ekonomistlerin beklentisi istihdamın 175 bin artması yönündeydi.

İşsizlik oranı yüzde 4,7'den yüzde 4,5'e indi. Piyasa beklentisi oranın aynı kalacağı yönündeydi.

Tarım dışı istihdam verisinin açıklandığı sırada 3,7329'da bulunan, veri ardından ise 3,7186'ya kadar gerileyen dolar/TL 3,7327'ye kadar yükseldi. 

Euro ise 3,96'nın üzerinde seyrediyor.

GRAM ALTIN TARİHİ ZİRVESİNİ GÖRDÜ (ÇEYREK ALTIN NE KADAR?)

KÜRESEL PİYASALAR JEOPOLİTİK GELİŞMELERE ODAKLANDI

ABD'nin Suriye'deki hedefleri füzelerle vurmasının ardından Amerikan doları gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı değer kaybederken, Türk lirasına karşı yükseldi.

Söz konusu gelişmelerin ardından yatırımcıların güvenli liman arayışları ile altının onsu yüzde 1 yükselerek, 5 ayın zirvesi olan 1.269,4 dolara kadar çıkarken, Brent petrolün varil fiyatı da yüzde 1,5 artışla 56 doların üzerini test etti. 

ABD'nin askeri operasyonunun ardından bugün Asya pay piyasalarında sakin bir seyir izlenirken, dolar endeksi de 100,5-100,8 dar bandı içinde dengelendi. 

Orta Doğu'da siyasi ve güvenlik gerilimin artmasıyla küresel piyasalarda ham petrol fiyatları yüzde 2'ye yakın artış kaydetti.

Sabah saat 5:50'de ABD'nin Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı 52,92 dolara, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı 56,06 dolara fırladı.

Uzmanlar, jeopolitik gelişmelerin odak noktasına yerleştiği piyasalarda yatırımcıların, Rusya, Çin ve Suriye'den gelecek açıklamaları ve bölgedeki gelişmeleri takip edeceğini belirtti.

Operasyonun tek seferlik olduğu açıklamasının, piyasalarda fiyatlamaların sınırlı kalmasını sağladığını ifade eden uzmanlar, beklenmedik bir gelişme olmaması durumunda yatırımcıların tekrar ekonominin gündemine yoğunlaşabileceğini kaydetti.

ABD'NİN HAMLESİ PİYASALARI NASIL ETKİLEDİ? 

RUS BORSASI VE RUBLE DÜŞÜŞTE

ABD’nin Suriye’de gerçekleştirdiği füze saldırısı sonrasında artan jeopolitik endişeler nedeniyle Rus borsası ve ruble güne değer kayıplarıyla başladı.

Moskova Borsası Endeksi (MICEX) yüzde 2,1 değer kaybederek 2.013 puana gerilerken, RTS endeksi yüzde 2,9’luk düşüşle 1.114 puana indi. 

Rus rublesi de Suriye’de yaşanan gelişmeler nedeniyle petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen değer kaybederek dolar karşısında 56,9, avro karşısında da 60,5 seviyesine geriledi.

Uzmanlar, ABD ve Rusya arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi ihtimali karşısında Rus borsası ve rubledeki kayıpların devam etmesini öngörüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamada, Suriye saldırısının ABD ve Rusya ilişkilerine ciddi şekilde zarar verdiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...