Dolar ne kadar? (7 Temmuz dolar fiyatları)

ABD istihdam verilerinin ardından bankalararası piyasada dolar 3,62'nin üzerinde seyrediyor.

Dolar ne kadar? (7 Temmuz dolar fiyatları)

Nisan ortasından beri 3,50 civarında dalgalandıktan sonra hafta başında yönünü yukarı çeviren dolar/TL yüksek seyrini koruyor.

Bankalararası piyasada dolar gün içinde 3,6470'e kadar yükseldi. Euro da en yüksek 4,1645'i gördü.

Piyasaların beklediği ABD tarımdışı istihdam verisi sonrası dolar 3,62'li seviyelere geriledi. ABD'de istihdam haziranda 222 binle beklentileri aşsa da saatlik ücretler yüzde 0,3'lük beklentinin altında yüzde 0,2 artış kaydetti. Veri sonrasında dolar 3,6120 ile günün en düşük düzeyini görse de bu seviyede tutunamadı. 

ABD'de merkez bankasının atması beklenen ve piyasaların zamanını tam olarak kestiremediği sıkılaştırma adımları dolardaki küresel değer kazancına ve ABD'de faizlerdeki yükseliş trendine neden oluyor. Bu trend ise gelişmekte olan ülke kurları üzerinde ciddi bir satış baskısı yaratıyor.

Doların altı para birimi karşısındaki performansını ortaya koyan dolar endeksi geçen hafta gördüğü dokuz ayın en düşük seviyesi olan 95.470'ten yükselişini sürdürerek yaklaşık 96 seviyesinde işlem görüyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,60-3,62 bandı üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 3,70 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirten analistler, olası düşüşlerde ise 3,57 seviyesinin destek olarak öne çıkacağını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...