Draghi'den faiz mesajı

Avrupa Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini yüzde sıfırda tutmasının ardından Başkan Mario Draghi, faizle ilgili açıklamalarda bulundu. "İhtiyaç olması halinde yetkimiz kapsamındaki tüm araçları kullanmaya hazırız" dedi.

Draghi'den faiz mesajı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi faiz kararı sonrası Frankfurt'ta düzenlenen toplantıda faiz oranlarının bir süre daha bu seviyede ya da daha düşük kalacağını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini yüzde sıfırda, mevduat faizini yüzde -0.4'te sabit tuttu. Banka aylık varlık alım miktarını ise 80 milyar euro'da bıraktı.

Draghi büyümeye yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu belirtti. Büyümeyi iç talebin desteklediğini söyleyen Başkan, toparlanmanın sürdüğünü belirtirken enflasyonun önümüzdeki aylarda çok düşük kalacağını söyledi.

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının (Brexit) toparlanmanın önünde bir zorluk olduğuna dikkat çeken Draghi, piyasaların bu şok nedeniyle yaşanan son volatiliteyi atlattığına vurgu yaptı. Draghi konuya dair "Brexit referandumunun ardından finans piyasaları artan volalite karşısında cesaret verici direnç gösterdi. Ancak varolan belirsizlikler nedeniyle Yönetim Konseyi ekonomik ve finansal gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürecek" ifadelerini kullandı. 

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ekonomiye olan etkileri netleşmeye başladığında ek teşviği değerlendirebilecekleri sinyali veren Draghi, "Gerekmesi halinde yetkileri dahilinde tüm enstrümanları kullanabiliriz" dedi.

"TÜRKİYE BÜYÜK İHTİMALLE EURO BÖLGESİNDE GÜVENİ ETKİLEYEBİLİR"

Draghi, Türkiye ile ilgili olarak da "Türkiye'nin Euro Bölgesi üzerinde bir etkisi olacağını söylemek zor. Türkiye büyük ihtimalle Euro Bölgesi'nde güveni etkileyebilir" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...