Dünyaca ünlü gösteri grubunun 14 TIR'ı İpsala Gümrüğü'nde

Dünyanın en ünlü topluluklarından Cirque Du Soleil'in geçtiğimiz hafta İstanbul gösterilerinde kullandıkları ekipmanlarını taşıyan 14 adet TIR'ına, ihtiyati tedbir kararı ile gümrük kapısında el kondu.

Dünyaca ünlü gösteri grubunun 14 TIR'ı İpsala Gümrüğü'nde

Gösteri sanatlarında dünyanın en ünlü topluluklarından Cirque Du Soleil ile, EXPO Antalya'da gösteri yapması için geçtiğimiz mart ayında anlaşmaya varıldı ve gerekli ödeme yapıldı. Ancak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cirque Du Soleil Antalya organizasyonunu güvenlik gerekçesi ile iptal etti. Cirque Du Soleil, Antalya organizasyonunu iptal etmesine karşın 1-9 Ekim arası İstanbul'da gösteri yaptı.

Bu etkinlik öncesi harekete geçilmesi ile Cirque Du Soleil'in kullandığı tüm malzeme ve kamyonlara mahkeme tedbir koydu. 14 kamyon, içlerindeki yük ile İpsala Gümrüğü'nde bekliyor.

Expo 2016 Antalya ajansından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Geçtiğimiz hafta 'Varekai' gösterisiyle İstanbul'da sahne alan ünlü gösterdi topluluğu Cirque Du Soleil (Güneşin Sirki)'nin Expo 2016 Antalya kapsamında yapılacak 40 gösterisini ülkemizdeki OHAL durumunu gerekçe gösterip iptal etmesi, ülkemizi 5 milyon doların üzerinde zarara uğrattı. Bu durumda harekete geçen yüklenici firma yetkilileri mahkemeye başvurdu."

Açıklamada ayrıca, "EXPO 2016 Antalya ajansının yüklenici firması ile anlaşma yapan Cirque Du Soleil, İstanbul'daki gösterilerinin sona ermesi üzerine ülkemizden ayrılma aşamasında, topluluğun İstanbul gösterilerinde kullandıkları ekipmanı taşıyan 23 adet TIR'ına, mahkeme kararı ile gümrük kapısında el kondu" denildi.

Dünyaca ünlü gösteri grubunun 14 TIR'ı İpsala Gümrüğü'nde - 1

Expo 2016 Antalya Ajansı Kültürel Programlar Direktörü Harun Güzel, yaptığı açıklamada "İlgili gösteri topluluğunun anlaşmayı haksız feshine yönelik bu durum karşısında yüklenici firmanın 5 milyon dolar üzerindeki zararının temini için harekete geçtiği konusunda haberleri olduğunu" ifade etti.

Harun Güzel ayrıca, Cirque Du Soleil'in OHAL'i bahane ederek EXPO 2016 Antalya'daki gösteriyi iptal edip, aynı süreçte İstanbul'da etkinlik gerçekleştirmesinin kabul edilemez olduğunu ve bu davranışın EXPO 2016 Antalya imajını telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zarara uğrattığını açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...