Emeklilerin yüzde 99,5'i promosyon kapsamında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'deki emeklilerin yüzde 99,5'ini kapsayacak şekilde 16 banka ile promosyon ödemesine dair protokol imzalandığını açıkladı. Bakan, önümüzdeki üç ayda 5 milyar TL'nin emeklilere ödeneceğini söyledi.

Emeklilerin yüzde 99,5'i promosyon kapsamında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere yapılacak promosyon ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Müezzinoğlu, "Yaklaşık 11.5 milyon emeklimize; Mart-Mayıs'ta tamamı bitmiş bir şekilde yaklaşık 5 milyar TL'lik bir rakam ödenecek. Şu ana kadar 16 bankayla protokol imzalandı. Bu emeklilerimizin maaş aldığı bankaların yüzde 99,5'ini karşılıyor. Bu durumda promosyonlar ödenecek, geri dönüş yok" dedi.

ÜÇ YIL AYNI BANKADAN AYLIK ALMA ŞARTI

Emekli aylıklarının üç yıl boyunca aynı bankayı kullanarak alınması karşılığında emeklilere bu yıl 300 ile 450 TL arasında ödeme yapılacak.

Promosyon için emeklilerde aktif iki adet otomatik ödeme talimatı ile birlikte, kredili mevduat hesabı veya kredi kartı ürünlerinden birisini de kullanması şartı da aranıyor.

KİM NE KADAR ALACAK?

1,000 TL altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 TL, 1,000-2,000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2,000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara 450 TL ödeme yapılacak.

Sayfa Yükleniyor...