Emirgan'a komşu arazi için ihale

İstanbul'da tarihi Emirgan Korusu'nun bitişiğinde, Boğaz'a hakim tepedeki arazinin satışı için düzenlenen ihalenin ilk bölümü yapıldı. Arsaya en yüksek teklifi Katar ve Türk ortaklığı verdi. 158 dönüm arazi için Emlak Konut'a önerilen bedel 1 milyar 224 bin lira.

Emirgan'a komşu arazi için ihale

Emirgan Korusu'nun hemen bitişiğinde Boğaz'a yukarıdan bakan geniş arazi, geçen yıl 1 milyar 5 milyon 522 bin liraya Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Alana otel ve alışveriş alanları yapılması için düzenlenen ihaleye 8 grup katıldı.

İhalede en yüksek teklifi veren Tahincioğlu Grubu, teklifleri, arsa satış geliri olarak 3 milyar lira. Ama gelir paylaşımı çerçevesinde Emlak Konut'a 900 milyon lira önerdiler.

Akayteks tekstil ve Katar merkezli Urbacon şirketi ise arsa satış geliri olarak 2 milyar 400 milyon lira belirledi. Ancak Emlak Konut'a önerdikleri pay bu miktarın yüzde 51'i, 1 milyar 224 milyon lira.

Emirgan'a komşu arazi için ihale - 1 Mavi renklerle gözüken yerler yapılaşmaya açılacak.

Böylece Akayteks-Urbacon ortaklığı bu teklifleriyle birinci sırada yer aldı.

Urbacon şirketi Katar merkezli, sahibi Moataz el-Hayat ise Suriyeli. Katar ve Körfez Bölgesi'nde birçok büyük çaplı projenin yüklenicisi konumundalar.

Boğaz sırtlarındaki 158 dönüm araziye 108 bin 700 metrekare inşaat yapılması planlanıyor. Emlak Konut Genel Müdürü bölgeye otel, apart otel ve restoran planlandığını söyledi.

Buradaki yapılaşmanın silueti etkileyip etkilemeyeceği tartışma konusu. Mimarlar Odası, arazinin yarıya yakınının Boğaziçi ön görünüm alanında bulunduğu gerekçesiyle bu bölümün yapılaşmaya açılamayacağı iddiasında.

Emlak Konut yetkilileri ise yapılacak binaların düşük katlı olacağını ve silueti değiştirmeyeceğini savunuyor. İhalenin açık artırma ve pazarlık bölümünün tarihi henüz belirlenmedi.

Sayfa Yükleniyor...