Erdoğan'dan finans sektörüne çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün TBMM'de konuştu. "Ekonomi çökmez. Şu anda idarede hükümetimiz var. Finans sektörüne sesleniyorum; bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan finans sektörüne çağrı

TBMM'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tören Salonu'nda yaptığı konuşmada, Olağanüstü Hal Yasası'nın Parlamento'dan geçtiğini belirterek, yasaya destek veren tüm milletvekillerine ve siyasi partilere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istismarı yapılan bir konunun daha bulunduğunu vurgulayarak, "Nedir o? ' çöker'. Ekonomi çökmez. Şu anda idarede hükümetimiz var. Silahlı Kuvvetler filan hepsi kendi görevleri neyse o görevinin başında. Aynı şekilde, polisimiz görevinin başında. Anormal olan ne? Hükümet aynı görevini yapacak, tam aksine bir de valiliklerin görevleri artacağı gibi, valilerin bu noktadaki gücü de daha da artacaktır. Tasarruf alanları, valilerimizin daha da artacak ve böylece illerimizde de inşallah ekonomik çalışmalardaki müteşebbisimizin çalışmalarındaki süreç daha da hızlandırılacaktır." diye konuştu. 

Mali disiplinden asla taviz verilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, Merkez Bankası'nın "Piyasalarda ne TL'de, ne döviz bazında herhangi bir likitide sıkıntısı olmayacak" açıklaması yaptığını, böyle bir sıkıntının olmadığını bildirdi. 

"DEVLETİN ALTYAPI, ÜSTYAPI YATIRIMLARINDA ASLA ARA VERMEYECEĞİZ" 

Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırımcılarımıza sesleniyoruz, buradan da sesleniyorum; Tüm yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı, üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. 

26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açacaklarını dile getiren Erdoğan, "En anlamlı açılış töreni olacak. Ardından 20 Aralık'ta inşallah Boğaz'ın altından ikinci bir geçiş, ki bu otomobillerin geçişi olacak, tünelin açılışını yapacağız. Bir diğer atacağımız adımlar, inşallah süratle Kanal İstanbul, şu anda onun ihale hazırlıkları yapılıyor, bir taraftan Çanakkale Köprüsü, onun hazırlıkları yapılıyor bu dev yatırımları da yapacağız." bilgilerini verdi.

"LÜTFEN FAİZLERİNİZİ DÜŞÜRÜN"

"Bazıları diyorlar ki, 'Böyle dönemlerde finans sıkıntısı çekilir'. Evelallah Türkiye böyle bir finans sıkıntısını çekmeyecek. Bizim hazırlıklarımız var bu noktada. Çok daha ilginç bir şeyi ifade edeceğim. Türkiye, bu süreç içerisinde Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yaşadı. Osmangazi Köprüsü'nün verimliliği ortada. Finans sektörüne sesleniyorum; Bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin. Bu istihdam noktasında da bize çok daha farklı istihdamları getirsin.

Olağanüstü hal ilan edildi diye bazı ürünlerin satılmasında yüksek fiyat uygulamasına girenlere sesleniyorum; Eğer böyle bir yanlış teşebbüsün içinde olanlar olursa, bilsinler ki bunların tepesine devletimiz biner, hükümetimiz biner. Normal şartlar neyse bu akışta bu devam edecektir. Gıda maddesinde şunu yapalım, akaryakıtta şöyle bir yola gidelim, pompaları erken kapatalım, şunu yapalım, bunu yapalım...

S&P'YE TEPKİ 

Türkiye'de bir anormallik yok ki. Bizim akaryakıtta sıkıntımız mı var? Nereden çıkarıyorsunuz bu işleri? İşte bunların hepsi virüs. Bunların hepsi dezenformasyon. İşte çıkmış S&P biliyorsunuz, ne yapıyor? Türkiye'nin yatırım noktasında notunu düşürmeye çalışıyor. Biz senin zaten üyen değiliz ki sana ne, sen kimsin ya? Bir defa sen haddini bil. Sen, Türkiye ile ilgili böyle bir açıklama yapma yetkisine sahip değilsin. Ama bunların tabi derdi başka. Bunların bu yaptıkları açıklamalar tamamıyla siyasidir. Bu, Türkiye düşmanlığından kaynaklanmaktadır. Ama biz, bunları bir kenara koyuyoruz. Halk arasında bizim bunlara yönelik güzel tabirler var da bu tabirleri burada kullanmak bu çatı altında yakışmaz. Onun için söylemiyorum. Ama kimse de bunların yaptıkları açıklamaları kaale almasın, yatırımlarına aynen devam etsin. Yurt içinde, yurt dışı bunlara devam edilsin."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • TBMM
  • Türkiye
  • Ekonomi
  • Finans
  • Faiz
  • Darbe

Sayfa Yükleniyor...