Erdoğan'dan "faiz" açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, reel faizin yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Merkez Bankası'na müdahale yetkim yok ama ben de eleştirimi yapacağım. Halkın karşısında tokadı yiyen benim" dedi. Erdoğan, bankalara "faizi makul seviyelere çekin" çağrısı yaptı.

Erdoğan'dan "faiz" açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul'da İslam Kalkınma Bankası işbirliği töreninde konuştu.

Faize yönelik önemli mesajlar veren Erdoğan şunları söyledi: "Paradan para kazanmayı değil, emekle para kazanmayı esas alan bir finans sistemine yönelmeliyiz. Halen dünyanın en yüksek reel faizini ödeyen ülkelerden biriyiz, bundan kurtulabiliriz.

"TOKADI YİYEN BENİM"

Merkez Bankası bağımsızdır dediler ama ben siyasetçiyim. Resmen müdahale yetkim yok ama ben de eleştirimi yapacağım. Halkın karşısında tokadı yiyen benim. Öyleyse uyarımı yapacağım o da çözüm yolları bulsun. Tokadı ben yiyeyim, sefayı o sürsün yok öyle bir şey.

"BANKACILARA SESLENİYORUM..."

Bankacılara sesleniyorum, faizleri lütfen makul seviyelere çekin. Bankacılık sektörü kredi noktasında gerekli desteği vermiyor, veriyorsa çok yüksek faizle veriyor. 

Piyasalara müdahaleyi hiçbir zaman doğru bulmadım ama piyasaların müdahaleyi açmayacak tutarlılıkta devam etmesi gerekiyor.

"DOLARİZASYONDAN CİDDİ PARA KAZANIYORLAR"

Dolarizasyonu yönetenler durdurkları yerde çok ciddi para kazanıyorlar. Altın borsasını önemsiyorum, bu konuda başta Merkez Bankası tüm kurumlar daha çok çalışmalı.

Tüm dünyanın borç ve faiz batağında adeta inim inim inlediği bir dönemde biz hem projelerimizi hayata geçirecek imkanları zorlayacak hem de kontrolü elden bırakmayacağız."

Sayfa Yükleniyor...