Ertem: Kurda bu yıl sorun yaşamayız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, dolardaki seyirle ilgili olarak, "Kurun bu seviyelerine bakınca oynaklık tarafında oldukça iyi durumda. 2017'nin bu şekilde olacağını ve kurda bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Ertem: Kurda bu yıl sorun yaşamayız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Dolarda düşüşü değerlendiren Ertem, "Türkiye olumlu olarak ayrıştı. Türkiye'de borsa bu dönemde çok ucuz oldu, Türk parası da ucuzladı. TL tarafı değil borsa tarafında da hızlı çıkış gözlemliyoruz. Yeni dönem konuşuluyor. 2019'a kadar erken seçim olasılığı yok. Bu da sermaye girişleri için çok önemli neden. Bizim TL'nin seviyesinden ziyade oynaklık endeksine bakınca en düşük seviyede olduğunu görüyoruz. Kurun bu seviyelerine bakınca oynaklık tarafına bakıyorum oldukça iyi durumda. 2017'nin bu şekilde olacağını ve kurda bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"FED'İN HAZIRANDA FAİZ ARTIŞI OLASI"

Fed'in haziranda faiz artırmasının olası olduğunu belirten Ertem "Fed güvercin duruşunu sürdürüyor. Trump'ın bakışı da o yönde. Obama dönemindeki politikası belli ölçüde bu dönemde de devam ediyor. Fed'in bilanço küçülmesinin ne şekilde olacağı önemli, bunu bilmiyoruz" dedi.

"ENFLASYON FAİZ ARTIRILARAK ÇÖZÜLMEZ"

Ertem, enflasyon rakamlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Merkez Bankamız çaba sarfediyor. Enflasyon gıda tarafında küresel bir olgu halini aldı. MB'nin elindeki araçlar tek başına yeterli değil. Gıdadan kaynaklı bir durum var. Enflasyon orta vadeli bir stratejiyle çözülebilir. Tarladan sofraya olan zinciri, rant alanlarını doğru saptamamız lazım. Türkiye'de arz yönlü bir enflasyon var. Enflasyon faiz artırılarak çözülmez. Enflasyonun nedeni yüksek faizdir."

"ENFLASYONUN NEDENİ YÜKSEK FAİZDİR"

Sayfa Yükleniyor...