Euro, dolar karşısında 10 ayın en düşüğünde

Euro/dolar paritesi 1,34'ün altına inerek 10 ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar içeride 1,54 liranın üzerine çıktı.

Euro, dolar karşısında 10 ayın en düşüğünde

Euro, yatırımcıların bu hafta yapılacak Avrupa Birliği zirvesinden, borç yükü altındaki Yunanistan için hızlı bir kurtarma paketi çıkması konusundaki kuşkular nedeniyle dolar karşısında kayıplarını artırarak 10 ayın en düşük seviyesine düştü.

Euro dolar paritesi 1,34'ün altına inerek 10 ayın en düşük seviyesini gördü. Gün içinde yüzde 0.8 değer kaybeden Euro, dolar karşısında Mayıs 2009'dan beri en düşük seviyeye ulaştı.

Doların altı para birimi karşısındaki değerini izleyen dolar endeksi ise 81.496'ya yükselerek yine geçen yıl Mayıs ayından beri en yüksek seviyeyi gördü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Portekiz'in kredi notunu AA'dan AA-'ye indirmesi ve görünümü negatif olarak açıklamasının ardından dolar/TL yeniden 1,54'ün üzerine çıktı.

Bankalararası piyasada dolar/TL güne Yunanistan endişeleriyle 1.54'ün üzerinde başlamış ardından artan küresel kazançlarla 1.54'ün altına inmişti.

ALTIN DA DÜŞÜŞTE
Altın, doların Fitch'in Portekiz'in kredi notunu düşürmesi ve Yunanistan'a ilişkin korkuların etkisiyle Euro karşısındaki kazanımlarını artırmasıyla bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

New York'ta dün kapanış öncesinde 1,101 dolar seviyesinde işlem gören altının onsu 1,091 dolara kadar düştü.

Sayfa Yükleniyor...