Evlenen KOBİ'lere vergi teşviği

KOBİ birleşmelerinde 3 yıl boyunca yüzde 75'e kadar indirimli kurumlar vergisi uygulanmasını öngören yasa yayımlandı.

Evlenen KOBİ'lere vergi teşviği

Küresel kriz karşısında KOBİ'lerin birleşerek daha güçlü bir yapıya kavuşmalarına olanak tanıması amaçlanan ve bu kapsamda vergi teşviki getiren yasa yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan "Gelir Vergisi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" uyarınca, birleşen KOBİ'lere 3 yıl boyunca yüzde 75'e kadar indirimli kurumlar vergisi uygulanması öngörülüyor.

Birleşme iki veya daha fazla KOBİ'nin birleşerek yeni bir anonim şirket oluşturmaları ya da bir veya birkaç KOBİ'nin anonim şirket statüsündeki diğer bir KOBİ'ye devrolması halinde geçerli olacak. Birleşmeden yararlanan işletmeler için kurumlar vergisi oranını yüzde 75'e kadar indirimli uygulamaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Kanunla, lisanslı depo işletmesine teslim edilen tarım ürünleri için ürün senetlerinin elden çıkarılmasından doğan kazançlar, 31 Aralık 2014 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacak.

Düzenlemeye göre, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen şans oyunlarının lisansının, özel hukuk tüzel kişilerine verilmesi halinde, hak ve yetkinin devredildiği kişinin düzenlediği tüm şans oyunlarından dağıtılan ikramiyelerin istisna haddini aşan kısımları üzerinden veraset ve intikal vergisi kesintisi yapılacak.

Sayfa Yükleniyor...