Fed: Toparlanma hız kazandı

ABD Merkez Bankası, Amerikalıların biraz daha fazla harcamaları ve fabrikaların üretimi artırmaları nedeniyle ekonomideki toparlanmanın hız kazandığını bildirdi.

Fed: Toparlanma hız kazandı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çeşitli bölgelerden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı ''Bej Kitap'' adlı rapor, 12 bölgeden 8'inde faaliyetlerde artış ya da koşullarda düzelme olduğunu, kalan bölgelerde ise koşulların çok az değiştiğini ortaya koydu.

Enflasyonun kontrol altında kalmaya devam ettiğine işaret edilen raporda, istihdam piyasasındaki kötü durum sürmesine rağmen, bazı piyasalarda düzelme işaretlerinin görüldüğü ifade edildi.

Ticari gayrimenkul piyasasında koşulların kötüleşmeye devam ettiği, buna karşın konut piyasasında satışlar ve inşaat faaliyetlerinin ülkenin birçok bölgesinde düzeldiğine dikkat çekilen raporda, Kasım ayının sonunda tüketicilerin daha fazla harcadığı, imalat sektöründe koşullarda genel olarak bazı düzelmeler görüldüğü kaydedildi.

Fed Başkanı Ben Bernanke, Fed'in başkanlığını dört yıl daha sürdürmek amacıyla bugün Senato Bankacılık Komitesi'nde yapılacak oturuma katılacak.

Yılda sekiz kez hazırlanan Bej Kitap, faiz oranlarının belirlenmesine yardımcı olmada kullanılıyor.

Fed, yüzde 0-0,25 aralığındaki gösterge faiz oranını değerlendirmek üzere 15-16 Aralık'ta toplanacak.

ABD'de Ekim ayında yüzde 10,2 ile 26 yılın en yüksek seviyesine çıkan işsizlik oranının, gelecek yılın ortasında yüzde 11'e kadar çıkacağı tahminleri yapılıyor.

Fed, geçen hafta istihdam piyasasının normale dönmesinin 5 ila 6 yılı alabileceği uyarısında bulunmuştu.

Sayfa Yükleniyor...