Fitch ABD'yi negatife aldı

AAA olan uzun vadeli kredi notu teyit edilirken görünüm negatife çevrildi.

Fitch ABD'yi negatife aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD'nin 'AAA' olan uzun vadeli kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise 'negatif'e çevirdi.

Kuruluş yaptığı açıklamada, ülkenin kredi notlarının teyit edilmesinde hala güçlü olan kredi ve ekonomik temel göstergelerin etkili olduğunu vurguladı.

Kredi notlarının görünümünün ''negatif'' olarak revize edilmesine gerekçe olarak, ABD'de ''Süper Komite''nin bütçe açığının azaltılması konusunda anlaşmaya varamamasını ve ülkenin kamu finansmanını sürdürülebilir bir yola oturtmak konusunda gerekli mali tedbirleri zamanında alabileceğine ilişkin güvenin azalmasını gösterdi.

Fitch ayrıca, ABD'nin ülke tavanı notunu ''AAA'' ve yabancı para cinsinden kısa vadeli notunu ''F1 '' olarak teyit ederken, ülkenin uzun vadeli kredi notunun iki yıl içinde düşürülme ihtimalinin yüzde 50'in biraz üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Kuruluş, Ağustos ayında ABD'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise ''durağan'' olarak belirlemişti.

Standard and Poor's (S&P) ise, 5 Ağustos'ta dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin 'AAA' olan uzun vadeli kredi notunu, tarihinde ilk kez düşürerek 'AA'ya çekmiş, kredi not görünümünü ise 'negatif' olarak belirlemişti.

Fitch, geçen hafta da Türkiye'nin kredi notunu BB+ olarak teyit etmiş ancak görünümünü pozitiften durağana düşürmüştü.

Sayfa Yükleniyor...