Fitch: Euro'dan çıkışın etkisi sınırlı olur

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yunanistan'ın Euro'dan çıkışının Avrupa'ya etkisinin sınırlı olacağını kaydetti.

Fitch: Euro'dan çıkışın etkisi sınırlı olur

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Euro Bölgesi bankaları için hazırladığı raporda, Yunanistan'ın varsayıma dayalı Euro Bölgesi'nden çıkışının çevre ve komşu ülkelerin üzerindeki doğrudan etkisinin ''sınırlı'' olacağını belirtti.

Yunanistan'ın ve Kıbrıs Rum Kesimi bankalarının Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması durumunda bu karardan ''ağır bir şekilde etkileneceği'' belirtilirken, kararın Euro Bölgesi'nin diğer bankalar üzerindeki etkisinin ise nispeten ''ılımlı'' olacağı ifade edildi.

Fitch, Euro Bölgesi'nde yer alan fakat Yunanistan'da iştirakleri olan bankaların böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda en çok etkilenen bankalar içerisinde yer alacağını belirtti.

Fitch Euro Bölgesi için çizdiği olumlu tabloya rağmen, İspanya ve İtalya'nın Euro Bölgesi'nde en ciddi şekilde etkilenecek ülkeler arasında olduğunu vurguladı. Fitch, İspanya'ya geçtiğimiz haftasonu 100 milyar Euroluk kredi açmasının, ''Karar alıcıların ne gerekiyorsa yapmak konusundaki isteklerinin açık bir göstergesi'' olduğunu ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...