Gelecek 10 yıla 'CIVETS' damga vuracak

HSBC CEO'su Geoghegan, büyümede CIVETS olarak anılan ve Türkiye'nin de dahil olduğu altı ülkenin, gelecek 10 yılda izlenmesi gereken ülkeler olacağını söyledi.

Gelecek 10 yıla 'CIVETS' damga vuracak

HSBC CEO'su Michael Geoghegan BRIC ülkelerinin son on yılda gösterdikleri dinamik büyümenin ardından, CIVETS olarak anılan ve Türkiye'nin de dahil olduğu altı ülkenin, gelecek 10 yılda izlenmesi gereken ülkeler olacağını söyledi.

Geoghegan, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den (BRIC) sonra şimdi de Kolombiya, Endonezya, Vietnam, Mısır, Türkiye ve Güney Afrika'nın (CIVETS) yeni BRIC ülkeleri olacağını belirtti.

Geoghegan, "Her birinin çok parlak birer geleceği var. Hepsi de büyük, genç ve artan nüfusa sahip. Her biri çeşitlilik arz eden dinamik ekonomilere sahip. Ve her biri nispeten siyasi olarak istikrarlı" dedi.

Avrupa'nın en büyük bankası kabul edilen ve gelişmekte olan pazarları hedefleyen HSBC'nin CEO'su, aralarında Meksika, Endonezya ve Türkiye'nin de bulunduğu önemi artan ülkelerin artan önemi nedeniyle, geleneksel ekonomik güç merkezleri olan Avrupa ve ABD'den güç kaymasının süreceğini de belirtti.

Geoghegan gelişmekte olan ülkelerin bu yıl gelişmiş ülkelerden üç kat daha hızlı büyüyeceklerini ve küresel toparlanmaya bu ülkelerin öncülük ettiğini de ekledi.

Sayfa Yükleniyor...