Gürsel Baran, ATO başkanlığına aday oldu

Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Gürsel Baran, ATO başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Gürsel Baran, ATO başkanlığına aday oldu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Gürsel Baran, ATO başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Baran, ATO'da düzenlediği basın toplantısında adaylık sürecine ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'nin, ekonomik birtakım saldırılara maruz kaldığına dikkati çeken Baran, "Böyle bir dönemde ATO'nun çok daha farklı şekilde gündeme gelmesini arzu ederdik. İnşallah 3 Aralık'tan sonra bunu gerçekleştireceğiz ve bu mücadelede üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Aklını ve vicdanını başkalarının ipoteğine verenlerin, devletimize ve milletimizin geleceğine nasıl kastettiği ve ihanetin boyutları tüm çıplaklığıyla 15 Temmuz'da görülmüştür" diye konuştu.

Gürsel Baran, ATO başkanlığına aday oldu - 1

Bu süreçte şantajcıların ellerindeki gücün milletin asil duruşu karşısında yok olduğunu ifade eden Baran, şunları kaydetti:

"2013'ten beri ATO ekonomik cephede varlık gösterememiş ve üzerine düşeni yapamamıştır. ATO'nun ülke ekonomisinde oynayacağı rol ve gerekirse çözümünde önderlik edeceği çok önemli ekonomik ve sosyal meseleler hepimizin malumudur ve hiçbirimiz bu sorumluluktan kaçamayız. Gün, kişisel hesaplar yapma günü değildir. Böyle zamanlarda kişisel hesaplar kimseye bir kazanç sağlamaz. Ülke menfaatleri her türlü kişi, grup ve zümreden çok çok daha önemlidir.

Şu anda olağanüstü bir seçimin arifesindeyiz. Doğru tercih yapmak zorundayız. Önceki seçimlerde neler yaşadığımız herkesin malumudur. Bunun tekrar yaşanmasına müsaade edilmeyecektir. Basiretli tüccar aynı hatayı iki kere yapmayacaktır. 3 Aralık'ta yapılacak seçimlerde vicdanların sesi olarak ATO başkan adaylığımı açıklıyor ve desteklerinizi bekliyorum."

Adaylık kararının "şahsi ve nefsi" bir karar olmadığını vurgulayan Baran, "Adaylığım ATO Meclis üyeleri ile yapılan istişarelerin sonucunda ortaya çıkmıştır. Ben bir yıllık geçiş döneminde bu sorumluluğu yerine getirmeye talibim. Bu süreçte en önemli meselemiz, odada hak ve adaleti tesis etmek, seçimleri en şeffaf ve adil şekilde, baskı ve müdahalelere yer vermeden gerçekleştirmektir. (ATO Meclis üyeleri olarak) Etki altında kalmadan, aklımızı ve vicdanımızı ipotek altına koymadan en doğru kararı vereceğiz. Yönetmeliğimizde meclis üyelerinden imza toplayarak, adaylık açıklamak yoktur. Biz üyelerimizin imzalarına değil, vicdanlarıyla kullanacakları oylarına talibiz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...