Hedef; Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri

Sinpaş Yapı ve Eksim Holding, Katar’ın en büyük yapı malzemeleri tedarikçisi olacak...

Yıllık 30 Milyar USD değerinde olan Katar inşaat sektöründe Sinpaş Yapı ve Eksim Holding’in sadece ortaklarına ait proje kapasitesi 12 milyar USD. Sinpaş Yapı ve Eksim Holding, bu ortaklıkla Katar’ın en büyük yapı malzemeleri tedarikçisi olacak.

Constrall, Türkiye’den 63 tedarikçi firmadan ürün temin etmenin dışında danışmanlık, lojistik ve satış sonrası servis hizmeti de vererek Katar’da bir ilki gerçekleştirecek. Constrall, Doha-Katar’da İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilecek olan Made in Turkey fuarına, çatısı altında toplamış olduğu zengin tedarikçi ağı ile katılarak pazara hızlı bir giriş yapacak.  Geniş ürün yelpazesini sergilemek için Katar’da showroom açacak olan Constrall,  sonrasında ise showromlarını artırarak bayilik veya franchise verecek.

5 Yılda 1 Milyar USD İhracat

Katar’da kurulan yeni şirket ile ilgili bilgiler veren Constrall’in genel müdürlüğüne getirilen Mehmet Özdemir, “Constrall ile 5 yıl içinde 1 Milyar USD ihracat hedefliyoruz. Global krizin tüm dünyada gelişen ve gelişmekte olan ekonomiler üzerindeki tahribatı gözle görülür şekilde hissedilirken, Katar 2009 yılını %18 büyüme ile kapatmaya hazırlanıyor. Bu büyümeyi tetikleyen temel sektörlerin başını ise yıllık 30 Milyar USD ile inşaat sektörü çekiyor. Sadece ortaklarımıza ait yıllık proje kapasitesi ise 12 Milyar USD. Yani hazır bir pazara girmenin yanında çok da rekabetçi bir ortama adım atmış bulunuyoruz. 35 Yıllık tecrübe ve bilgimizi Türk İnşaat malzemeleri tedarik sektörü ile birleştirerek dev bir oluşuma adım attık. Kısaca Constrall, Katar pazarının büyüklüğü, dinamizmi, açıklığı ve bu inanç ile ortaya çıktı.’’ dedi.

‘Yatırım İçin Davet Aldık’

Yatırım için Katar’dan davet aldıklarını belirten Mehmet Özdemir şöyle devam etti: “Katarlı ortağımız Sinpaş’ın Türkiye’deki proje ve uygulamalarını bir süredir takip ederek bizi Katar’a davet etti. Katar’da yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucu Katar’ın yapı malzemeleri tedariği alanında bakir bir pazar olduğunu gördük.  Constrall’i kurarak Türk Yapı Malzemeleri’ni Katar pazarına sokmak istiyoruz. Böylece Türk Yapı Malzemeleri Sektörü’ne de katkıda bulunacağız.”

Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri Hedef Pazarlar

Constrall’ın en büyük özelliğinin malzeme tedariği sağlamanın yanında lojistik, danışmanlık ve satış sonrası servis hizmeti vermek olduğunu vurgulayan Özdemir, “Katar’da yapı malzemeleri anlamında ciddi bir ihtiyaç var. Bu anlamda da Katar’da rakipsiz olacağız. Constrall ile ilerleyen dönemlerde Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Türk-i Cumhuriyetler’e de girmeyi hedefliyoruz’’dedi.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...