İDO, Beşiktaş-Bursa seferlerini başlatıyor

İDO, 28 Temmuz itibariyle Kabataş'ta daha önce olmayan yeni bir dış hattı da hizmete sunarak Beşiktaş İskelesi'nden Bursa seferlerini başlatacak.

İDO, Beşiktaş-Bursa seferlerini başlatıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Martı Projesi nedeniyle seferlerini Beşiktaş’tan gerçekleştirecek olan İDO, 28 Temmuz itibariyle Kadıköy, Bostancı, Yenikapı ve Adalar iç hat seferlerinin yanı sıra Beşiktaş İskelesi’nden Bursa seferlerini başlatacak.

İBB Martı projesi dolayısıyla Kabataş’taki deniz trafiğini kapatma kararı sonrası İDO, yapılan anketler sonrasında halka sorular yöneltti. Sorulara cevap veren yolculardan yüzde 80'i Bostancı-Kabataş hattı yanıtı verirken, yüzde 65'i Kabataş-Adalar hattını kullanan da Beşiktaş yanıtını verdi. Anket sonucuna göre Kabataş’ta devam edecek. Martı Projesi inşaatı boyunca İDO seferleri Beşiktaş İskelesinden yapılması kararı alındı.

İDO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kurulduğumuz günden bugüne misafirlerimizin beklentileri bizim rehberimiz oldu. Kabataş’ta devam edecek Martı Projesi inşaatı boyunca seferlerimizi Beşiktaş İskelesinden gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda 28 Temmuz itibariyle çok önemli olduğuna inandığımız bir hat olan Beşiktaş- Bursa arasında deniz otobüsü seferlerimiz de hizmete başlayacak. Böylece Yenikapı ve Kadıköy’den sonra ulaşımı kolay ve merkezi olan Beşiktaş’tan da Bursa’ya deniz ulaşımı sağlanabilecek. Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Sayfa Yükleniyor...