İhlas Finans "cemaat eliyle" nasıl batırıldı?

Gülen'in yanında 45 yıl yöneticilik yapan Yazar Latif Erdoğan, İhlas Finans'ın cemaat eliyle nasıl batırıldığını anlattı. Erdoğan, cemaatin önce sızdığını sonra da manipülasyonla kurumu batırdığını söyledi.

İhlas Finans "cemaat eliyle" nasıl batırıldı?

Fetullah Gülen'in yanında 45 yıl yöneticilik yapan Yazar Latif Erdoğan, İhlas Finans'ın batırılma sürecine yönelik açıklamalar yaptı.

Holding içine ekip sızdırıldığını belirten Erdoğan, "Batıyor söylentileri çıkarıldı. Cemaatten para yatıran kitle paralarını bir anda çekti” dedi.

Latif Erdoğan'ın iddiasına göre İhlas Finans'a yatırım yapan bir grup, hesaplarını aynı anda kapattı:

“Cemaatin içinden 18 ay içinde İhlas Finans’a girmiş bir kitle var. Asya Finans kurulunca onlar İhlas Finans’taki hesaplarını kapatıp Asya Finans’a döndüler. Yaygara kopardılar İhlas Finans batıyor, şöyle oluyor, böyle oluyor.”

“ZAYIP NOKTALARI TESPİT EDİP…”

Latif Erdoğan, Gülen'in kurumların liderlerinin zayıf noktalarını tespit ederek, kullandığını şöyle anlattı:

“Gülen’in bir taktiği de şuydu: İslami kurumların liderlerine onlarla ilgili zayıf bir taraf bulduysa onu sanki onu kolluyormuş gibi yapıp haber veriyor. Bak ben şunu biliyorum manasına geliyor aslında bu. O zafiyetle teslim oluyorsa oluyordur zaten adam. Olmuyor karşı koyuyorsa, o zaman onu yıpratacak başka şeyler buluyor. Bütün cemaatlere kullanıldı bu taktik.”

200 BİN MÜŞTERİSİ VARDI

1995 yılında kurulan İhlas Finans 2001 yılında kapatıldığında yaklaşık 200 bin müşterinin milyonlarca liralık mevduatı vardı.

Sayfa Yükleniyor...