'İkinci boğaz için geç bile kaldık'

Ali Ağaoğlu, ''İkinci bir boğaz yapmak çılgın bir proje değil. Türkiye bunu yapabilecek güçte...'' dedi.

'İkinci boğaz için geç bile kaldık'

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, seçimlere 50 gün kaldığını ve bir sürpriz beklenmediğini ifade ederek, istikrarın bozulmaması durumunda ekonominin daha güçlü olacağına dikkati çekti.       

Munzam karşılıkların artırılmasının finans sektörüne bir yük getirmekle birlikte, kendileri için çok ciddi bir sorun olmayacağına da değinen Ağaoğlu, ''Biz ekonomik krizin en kötü günlerinde insanlar ekmek almaya bile çekinirken 1 haftada bin daire sattık. 40 yıldır bu işin içindeyim, bugünkü gibi faiz oranları hiç görmedim. Mevcut oranların iyi olduğunu düşünüyorum. Munzam karşılıkların faiz üzerinde olumsuz etkileri olsa da bu bizim sektörü çok fazla etkilemez. Yüzde 15 oranında bir büyüme öngörüyoruz'' dedi.
        
''GEÇ BİLE KALDIK''
Başbakan Erdoğan'ın, daha önce "Çılgın Proje" olarak tanıtılan "Kanal İstanbul" projesini değerlendiren Ağaoğlu, projenin Osmanlı'dan bu yana düşünülen bir proje olduğunu ve ilk olarak Abdülmecit döneminde gündeme geldiğini, böyle bir kanalın yapılması için çok geç kalındığına inandığını belirtti.

Ağaoğlu şunları söyledi:        

''Dünyanın en önemli doğal mirası olan Boğaziçi'ni korumak için böyle bir projeye ihtiyaç vardı. Bölgede Hazine arazileri olduğu için maliyeti makul olacaktır. Kanaldan gemi geçişleri sayesinde elde edilecek gelirle zaten bir süre sonra maliyetini de karşılayacaktır. Mutlaka o bölgeye bir hareket getirecek ve özellikle de İstanbul'un göç sorunu nedeniyle yaşadığı sorunların azalmasına da yol açacak. Bölgedeki Hazine arazileri imara açılırsa devlet buradan elde edeceği geliri de proje yapımına aktarabilir. İkinci bir boğaz yapmak çılgın bir proje değil. Türkiye bunu yapabilecek güçte...''

Sayfa Yükleniyor...