IMF: Avrupa'da durum daha da kötüye gidebilir

IMF Başkanı Strauss-Kahn, tüm Avrupa'da durumun daha da kötüye gidebileceğini söyledi.

IMF: Avrupa'da durum daha da kötüye gidebilir

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Yunanistan kriziyle birlikte tüm Avrupa'da durumun daha da kötüye gidebileceğini söyledi.

Yunanistan'la görüşmelerin zorlu geçtiğini söyleyen Strauss-Kahn, Yunanistan'ın bu süreci acı çekmeden atlatamayacağını kaydetti.

IMF Başkanı,, yardım planının detaylarının görüşmeler tamamlanmadan açıklanamayacağını ve yardım miktarının belli olmadığını söyledi.

Öte yandan Alman televizyon kanalı N24, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği'nin (AB) Yunanistan'a bu yıl için öngörülen yardım miktarını artıracağını bildirdi.

N24 internet sitesinde yayımlanan ve hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde artışın "iki basamaklı seviyelerde" yani 10 milyar Euro veya üzerinde olabileceğini bildirdi.

Avrupa Birliği ve IMF tarafından alacağı yardımın 45 milyar Euro olması bekleniyordu.

Bu arada Alman Yeşiller Partisi milletvekili Jürgen Trittin, Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominique Strauss- Kahn tarafından verilen bilgiye göre Yunanistan'a verilecek yardımın toplam büyüklüğünün üç yılda 100- 120 milyar Euro'ya ulaşabileceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...