IMF'den derecelendirme kuruluşlarına eleştiri

IMF Başkanı Strauss-Kahn, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına çok da inanmamak gerektiğini söyledi.

IMF'den derecelendirme kuruluşlarına eleştiri

Kredi derecelendirme kuruluşları ve notlarına ilişkin görüşleri sorulan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, kuruluşların piyasadan topladıkları bilgileri yansıttıklarını belirterek, söyledikleri şeye çok da inanmamak gerektiğini ifade etti.

En önemli üç uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Standard and Poor's (S&P), geçen salı Yunanistan'ın notunu ''BBB ''dan ''BB ''ya üç kademe indirerek, yatırım yapılamaz seviyeye çekmişti.

S&P aynı gün Portekiz'in notunu ''A ''dan ''A-''ye iki kademe, dün yaptığı açıklamayla ise İspanya'nın notunu ''A ''dan ''A-''ya iki kademe indirmişti.

Öte yandan, IMF, Çin'in para birimini daha güçlü hale getirecek bir reform yapması gerektiğini bildirdi.

IMF kıdemli ekonomistlerinden Roberto Cardarelli tarafından hazırlanan raporda, Asya'nın ekonomik toparlanmasının, batı ülkelerindeki talep yetersizliği nedeniyle kırılgan olduğu vurgulandı.

Raporda, Çin ve diğer Asya ülkelerinin sadece ihracata dayalı değil, aynı zamanda ithalat potansiyeli de yaratması için para birimlerinin güçlü olmasının önemli olduğu kaydedildi.

IMF, Asya ülkelerinde bu yıl ortalama yüzde 7 büyüme bekliyor. Çin ekonomisi ise bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 12 oranında büyüdü.

Sayfa Yükleniyor...