İngiltere Merkez Bankası faize dokunmadı (Dolar ne kadar)

Piyasaların merakla beklediği karar açıklandı. İngiltere Merkez Bankası faizi yüzde 0,5'te bırakma kararı aldı. Dolar açıklamanın ardından 2,89'un altına kadar geriledi.

İngiltere Merkez Bankası faize dokunmadı (Dolar ne kadar)

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına (Brexit) ilişkin referandumun ardından ilk kez toplanan İngiltere Merkez Bankası, faizi değiştirmedi.

Banka faiz oranını indirim beklentisine karşın yüzde 0,5'te bırakma kararı aldı. Varlık alım tutarını da 375 milyar sterlinde tuttu.

İNDİRİM BEKLENİYORDU

Merkez bankasının ekonomiyi desteklemek için faizi yüzde 0,25'e çekebileceği belirtiliyordu.

Faiz kararıyla birlikte yapılan açıklamada üç hafta içerisinde ekonomiyi destekleyici bir hamle yapılabileceği ve 23 Haziran'da yapılan referandumdan çıkan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının ekonomiye etkilerinin anlaşılmasının ardından bir "önlemler paketi" açıklanabileceğini belirtildi.

Açıklamada, "Alınacak herhangi bir genişleme önleminin tam boyutu ve doğası Ağustos beklentileri ve enflasyon raporu çerçevesinde belirlenecek" dedi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere'de 23 Haziran’da yapılan AB referandumundan Brexit kararı çıkması sonrasında üç kez kameraların karşısına geçerek piyasalara güven vermeye çalışmıştı.

DOLAR NE TEPKİ VERDİ?

Kararın ardından dolar, Türk Lirası karşısında hafif yükselse de çok tutunamadı. Karar öncesinde 2,89'un hemen üzerinde seyreden dolar 2,90'ın üzerini gördü. Ancak bu seviyeden gerileyen kur şu dakikalarda 2,88-2,89 bandında hareket etti. 

Sayfa Yükleniyor...