'İnönü Stadı'nı Türk sporuna kazandıracağız'

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, İnönü Stadı'nın 10 yıllık işletmesi için BJK yönetimiyle anlaşmaya yakın olduklarını açıkladı.

'İnönü Stadı'nı Türk sporuna kazandıracağız'

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, 'Piyasa Ekranı' programında İnci Özkasnak Özbek'in sorularını yanıtladı.

Röportajdan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Türkiye ekonomisi yumuşak inişi başarıyla gerçekleştirdi. 2012 büyümesi yüzde 3'ün biraz altında kalacak, ama cari açık da daralacak. 2013'te büyümenin yüzde 4-5 bandında olacağını tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz yıldan daha iyi ekonomik performans olacak. Yüzde 6-7 bandında enflasyon bekliyoruz. Özelleştirmenin hız kazanacağını, ve bütçeye katkısı olacağını düşünüyoruz.

Geçtiğimiz sene aktif ve ciro büyümesinde yüzde 10-12 büyüme gerçekleştirdik. Bu sene de yüzde 12 büyüme bekliyoruz. Ciromuzun 12 milyar doların üstüne çıkmasını hedefliyoruz.

'YEME İÇMEDE YENİ MARKALAR ALACAĞIZ'
Kurumsal olamadığı için bir noktaya gidemeyen markalarla ilgileniyoruz. Hem kurumsallık getiriyoruz, hem hijyen. Stratejimize uyan markaları almaya devam edeceğiz. Yeni ortaklık için bazı markalarla görüşmeye devam ediyoruz.

'İNÖNÜ STADI'NI TÜRK SPORUNA KAZANDIRACAĞIZ'
İnönü Stadı'nın 10 yıllık işletmesi için BJK yönetimiyle anlaşmaya yakınız. Stadın 10 yıllık işletmesi, yönetimi, localardan başlayarak bilet satışı, statta yapılacak etkinliklere kadar bir dizi hizmet kapsamını Beşiktaş Kulübü yönetimine sunduk. Onlar da makul karşıladılar. Şu anda anlaşmayla ilgili olarak son rötüşlar yapılmakta.

Umut ediyoruz en kısa zamanda anlaşmayı imzalarız. İnönü Stadı'nın yeniden Türk sporuna kazandırılmasında bizim de Doğuş IMG olarak bir katkımız olur."

Sayfa Yükleniyor...