İŞKUR'dan 1 milyon kişiye iş

İŞKUR, bu yıl tam 1 milyon kişiyi işe yerleştirecek. Öncelik kadınlar ve engellilerde olacak. Sığınma evlerinde kalan, çalışabilir durumdaki kadınların hepsine iş bulunacak.

İŞKUR'dan 1 milyon kişiye iş

2012'de 556 bin kişiye iş bulan İŞKUR, bu yıl rakamı 1 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Önceliği engelli ve kadın istihdamına verdiklerini belirten İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, geçen yıl işe yerleştirilenlerin yüzde 30'unun kadın olduğunu belirtti.

Bu oranı yüzde 35'e çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Yazıcı, "Tüm sığınma evleri iş ve meslek danışmanları tarafından ziyaret edilecek. Çalışabilir durumda olan kadınların tamamı, işe yerleştirmede öncelikli olacak" dedi.

İŞKUR, öğrencilere özel çalışma yürütecek. Gençler, eğitim aldıkları alanda, işverenlerin aradığı niteliklere göre yetiştirilecek.

PROFESYONEL İŞ KOÇLUĞU
Tüm devlet üniversitelerinde profesyonel iş koçluğu yapacaklarını kaydeden Yazıcı, bir benzerini meslek liselerinde de yapacaklarını ifade etti.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Geçen yıl bin Roman vatandaşı, toplum yararına çalışma programlarında işe yerleştirildi. Yazıcı, hasta ve yaşlı bakımı işlerinde çalışmak için önceki yıllarda eşcinsel örgütlerinin kuruma yaptığı başvuruyu da değerlendirdi. Yazıcı, "Kapımızı çaldıkları takdirde herkese kapımızı sonuna kadar açmaya hazırız" dedi.

Yazıcı, işsizlik maaşı ödemelerinde süre ve miktarın artırılmasının, ulusal istihdam stratejisi kapsamında değerlendirildiğini de söyledi.

Sayfa Yükleniyor...