İstanbul'da gece görev yapan İETT otobüsleri

İETT, İstanbul’un merkezi noktalarına koyduğu seferler ile İstanbullulara gece yolculuk yapma imkanı sunuyor.

İstanbul'da gece görev yapan İETT otobüsleri

İETT, İstanbul’un merkezi noktalarına koyduğu seferler ile İstanbullulara gece yolculuk yapma imkanı sunuyor. Vatandaşların huzurlu ve rahat bir ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla İstanbul’un merkezi noktalarından toplamda 116 araç, 358 sefer ile hizmet veriyor.

İstanbulluların huzurlu ve güvenli bir şekilde evlerine ulaşması için 11 hatta 116 araç, gece 12 ile sabah 06.000 arasında hizmet veriyor. Sultanbeyli-Üsküdar (11ÜS), Beykoz-Kadıköy (15F), Sarıyer-Hacıosman-Mecidiyeköy-Taksim (25G), Taksim-Atatürk Havalimanı (TH-1), Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı (SG-1), Taksim- Sabiha Gökçen Havalimanı (SG-2), Tuzla- Kadıköy (130A), Sabiha Gökçen Havalimanı- Kurtköy-Kadıköy ( E-10), Sabiha Gökçen Havalimanı 4.Levent Metro (E-3), Rumeli Feneri/Garipçe-Taksim (40), otobüsleri ve Beylikdüzü- Söğütlüçeşme metrobüs seferleriyle birlikte toplamda 11 hatta gece seferleri düzenleniyor.

15 F numaralı Beykoz-Kadıköy hattı gece güzergahı gündüzden farklı olarak Üsküdar’a, 11ÜS numaralı otobüs ise Ümraniye'ye uğrayarak yolculara kolay ulaşım imkanı sunuyor. Rumeli Feneri,Garipçe,Taksim(40) ve Sarıyer-Hacıosman, Mecidiyeköy-Taksim(25G) otobüs ise sadece gece çalışıyor.

5 HATTA EKSPRES HİZMETİ

Sabiha Gökçen Havalimanı- Kadıköy(E-10) ve Sabiha Gökçen Havalimanı-4. Levent Metro (E-3) Taksim-Atatürk Havalimanı(TH-1- Ekspres hat- DHE), Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı(SG-1-Ekspres hat- DHE) ve Taksim- Sabiha Gökçen Havalimanı (SG-2-Ekspres hat- DHE),seferleri de ekspres olarak hizmet veriyor.

MOBİETT İLE ULAŞIM DAHA KOLAY

İETT tarafından geliştirilen Akıllı Durak (MOBİETT) uygulaması İstanbullu yolculara otobüslerin duraklardan geçiş saatlerini bildiriyor. MOBİETT Akıllı Durak uygulamasını akıllı telefonlarına yükleyen kullanıcılar, konum bilgilerini paylaştıklarında harita üzerinde çevrelerinde bulunan durakları ve bu duraklardan geçen tüm otobüs hatlarının tahmini geliş saatlerini, otobüsün harita üzerindeki konumunu gerçek zamanlı olarak görebiliyor.

Arama işlemi sonunda seçilen hatta ait güzergâh harita üzerinde görülürken, hattın uğradığı durak bilgileri, hattın sefer tarifesi, hangi durağa ulaşılacağı gibi toplu ulaşımı kolaylaştıracak bilgilere hızla erişilebiliyor. Ayrıca engelli yolcular 3n.iett.gov.tr adresinden evine en yakın duraktan geçen otobüsün kaç dakika sonra geleceğini sorgulatabiliyor.13 dilde hizmet veren bu uygulamayla yabancı turistler de faydalanıyor.

GECE HİZMET VEREN TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI

15F BEYKOZ-KADIKÖY
25G SARIYER-HACIOSMAN-MECİDİKÖY- TAKSİM
34G BEYLİKDÜZÜ-SÖĞÜTLÜÇEŞME (METROBÜS)
40 RUMELİ FENERİ/GARİPÇE- TAKSİM
E-10 SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI-KURTKÖY- KADIKÖY (Ekspres hat)
E-3 SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI-4. LEVENT METRO (Ekspres hat)
11ÜS SULTANBEYLİ-ÜSKÜDAR
130A TUZLA-KADIKÖY
TH-1 TAKSİM-ATATÜRK HAVALİMANI (Ekspres hat-DHE)
SG-1 KADIKÖY-SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI (Ekspres hat- DHE)
SG-2 TAKSİM- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI (Ekspres hat- DHE)

Sayfa Yükleniyor...