İstanbul'un ofisleri dünyanın dilinde!

Dünyanın en pahalı ofisleri sıralamasında İstanbul 19. sırada yer alıyor.

İstanbul'un ofisleri dünyanın dilinde!

130 dünya şehrinde ofis kiralarını karşılaştıran ABD merkezli emlak şirketi CB Richard Ellis Group, ortalama metrekaresi 47.46 euro’yla İstanbul’u en pahalı ofislerin olduğu 19’uncu şehir olarak belirledi.

Metrekaresi ortalama 113.29 euro’yla Londra’daki West End, dünyada ofis kiralarının en yüksek olduğu yer seçildi. 2001’de beri ilk sıradaki yerini koruyan West End’de kiralar kriz nedeniyle geçen yıla göre yüzde 26 düştü.

CB’nin araştırmasına göre ofislerde en yüksek ikinci kira bölgesi, metrekaresi 105.20 euro’yla Tokyo şehir merkezi oldu. Burayı 85.25 euro ile Tokyo şehir merkezi çevresi, 84.34 euro ile Hong Kong şehir merkezi ve 80.63 euro ile Moskova şehir merkezi izliyor. Geçen yılki kira ligi sıralaması ise West End, Moskova, Hong Kong, Tokyo şehir merkezi ve Mumbai (Bombay) şeklinde olmuştu.

CB Richard Ellis Group, küresel kriz nedeniyle kiraların bu yıl ortalama yüzde 7.7 düştüğünü açıkladı. Ofis kiraları, New York Manhattan’da yüzde 30, Singapur’da yüzde 53 ve Hong Kong’da ise yüzde 41 ucuzladı.


Sayfa Yükleniyor...