İşte 'Para Katlama Sanatı'

Sinpaş, projelerinden ev alanlara 1 yıl içerisinde kar etmedikleri takdirde evi iade garantisi, aldıkları eve kiracı bulamayanlara da kiracı bulma veya evi kiralama garantisi veriyor.

İşte 'Para Katlama Sanatı'

Sinpaş'ın ''Para Katlama Sanatı'' kampanyası mevcut projeleri Bosphorus City, Aquacity 2010, Bursa Modern, Lagün projelerini ve bundan sonra hayata geçireceği yeni projeleri kapsıyor.
        
Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, TUİK'in yaklaşık iki hafta önce konut satışlarıyla ilgili bir veri açıkladığını, tüm basının da ''inşaat sektörü
üçüncü çeyrekte yüzde 42 düştü'' diye haber yaptığını belirterek, verileri dikkatli analiz etmek gerektiğini söyledi.
        
Sektör olarak eksik buldukları az teşvikin bile sektörün konut satış oranını yüzde 79 artırdığını, üçüncü çeyrekte teşvikler kaldırılınca sektörün tekrar eski seviyesine düştüğünü ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
        
''2006 yılında 600 bin adet konut üreten sektör, 2009 yılında yaklaşık 450 bin adede geriledi ve yüzde 24,4 küçülme ile zorlu piyasa koşullarında ayakta durmaya çalışıyor. Eğer devlet tapu harcını binde 10 indirirse insanlar alım kararı veriyor, KDV'yi yüzde 10 indirirse alım kararı veriyor. Fakat firmalar yüzde 10 ıskonto yapsa, tapu harcını hiç almasa yine de müşteri alım kararını vermiyor. Hazine bu indirimi yaparken binde 20 tapu harcı, yüzde 10 KDV'den az tahsil etmiş gözüküyor, fakat artan yüzde 79'luk iş hacminden dolayı artan kurumlar vergisi oranı, yan sanayide oluşan KDV ve istihdamdan kazanıyor. Bu veriyi böyle okur ve anlatırsak daha doğru olur kanaatindeyim.''
        
Piyasada kriz söylentilerinin bitmemesi, faizlerin düşme beklentisi, bono, tahvilde kalmaları nedeniyle insanların yatırım kararı alma konusunda tereddütte kaldıklarını söyleyen Çelik, ''2010'da enflasyonun yüzde 5-6 arası, mevduat faizlerinin yüzde 7'lerde, bono tahvil faizlerinin yüzde 7-8 arasında seyredeceği, dövizin stabil olacağını varsaydığımızda, altının nereye gideceği muğlak iken insanların en doğru ve akıllı yatırımının konut ve gayrimenkul olacağını öngörmekteyiz'' dedi.

Çelik, geçtiğimiz 5 yılda faiz yüzde 105, avro yüzde 19, dolar yüzde 5, altın yüzde 138 artarken, Sinpaş projelerinin 5 yıllık değer artışının Central Life'de yüzde 146 Aqua Manors'da yüzde 220, Aquacity'de yüzde 759, İstanbul Palas'da yüzde 134 olduğuna dikkati çekti.

Çelik, ''Neden sektörlerin sıkıntıda olduğu bu süreçte projelerimizde öngördüğümüz fiyatların en optimum fiyatlar olduğunu, piyasaların düzeleceği 2011'den itibaren mutlak bu fiyatların artması gerektiğini öngörmeyelim?'' diye konuştu.
        
ANAPARA GARANTİLİ SATIŞ SİSTEMİ
        
Bugünden itibaren Sinpaş projelerinden ev alan tüm konut müşterilerine anapara garantisi verdiklerini belirten Çelik, ''Bizden ev alan tüm müşterilerimiz evlerini teslim aldıktan itibaren bir yıl içerisinde evinin prim yapmadığını düşünüyor veya değeri düştü diyor ise evini iade edecek, ödediği anaparayı geri alacak. Veya evini kiraya vererek yatırımını uzun vadede değerlendirmek isteyen tüm müşterilerimize 3 ay içinde evlerini kiraya verme garantisini veriyoruz'' dedi.
        
Çelik, müşteri Sinpaş projelerinden aldığı bir konutu teslimden itibaren bir yıl içinde iade ederse, Kentsel Hizmetler adındaki firmalarının müşterinin ödediği ana parayı ödeyerek konutu geri alacağını, ikinci elde kendisinin değerlendireceğini belirtti.
        
Evini kiraya vermek isteyen müşterilerine de gayrimenkullerini 3 ay içinde güncel kira bedelleri ile kiralama garantisi vereceklerini ifade eden Çelik, ''Anapara garantili satış sistemimizin sektöre yeni bir ufuk, yeni bir moral getireceğine inanıyoruz'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...