İsviçre'de 15 banka kırmızı listede

FINMA Başkanı Branson, İsviçre'de 15 bankanın kara para aklama şüphesiyle kırmızı listeye alındığını açıkladı.

İsviçre'de 15 banka kırmızı listede

İsviçre Finansal Regülatörü Finansal Piyasalar Düzenleme Kurulu (FINMA) Başkanı Mark Branson, İsviçre'de 15 bankanın kara para aklama şüphesiyle kırmızı listeye alındığını söyledi.

İsviçre basınına konuşan Branson, kara para aklama suçuna bulaşan bankalara FINMA'nın büyük para cezası uygulamada yetersiz kaldığını kaydetti.

Branson, yüksek para cezası riskinin bankaları yasaları çiğnemekten alıkoymayacağını savunarak, "Bazı mevkidaşlarımızın bankalara son derece büyük cezalar vermesine rağmen yine de ihlallerin devam ettiğini gördük. Sonuçta bu cezaları banka yetkilileri değil, hissedarlar ödüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesinde kara para aklama şüphesiyle 15 bankanın FINMA gözetiminde ve "kırmızı listede" olduğunu da açıklayan Branson, bu bankaların varlık yönetiminde uzmanlaştıklarını ve müşterilerinin genellikle para kaynaklarının takibinin zor olduğu ülkelerden geldiğini belirtti.

Branson, bu 15 bankanın ismini vermekten kaçındı ancak bu bankaların içinde küçük ve büyük ölçekli bankaların bulunduğunu dile getirdi.

FINMA Başkanı, 2009'dan bu yana 30 kadar İsviçre bankası çalışanının lisanlarının 5 yıla kadar iptal edildiğini sözlerine ekledi.

Singapur'da, Malezya Kalkınma Fonuna (1MDB) bağlı bir alt kuruluşta yolsuzluk yapıldığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İsviçre merkezli Falcon Bank kapatılmıştı. FINMA da şüpheli Malezya Kalkınma Fonuna 3 milyon 8 bin dolar aktarmaktan suçlu bulunan Falcon Bank'tan bankacılık işlemlerinden kazanılan 2 buçuk milyon doların geri iade edilmesini talep etmişti.

Sayfa Yükleniyor...