İTO'nun yeni başkanı İbrahim Çağlar

İstanbul iş dünyasının gelecek dört yılına yön verecek ekip belli oldu. Yapılan oylamada İbrahim Çağlar, İstanbul Ticaret Odası başkanlığına seçildi.

İTO'nun 22 Mayıs'ta yapılan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri ile oluşan 19. Dönem Meclisi, Oda'nın dört yıl görev yapacak yeni yönetimini belirlemek için İTO Meclis Salonu'nda bir araya geldi.

İstanbul'daki 81 Meslek Grubu'nu temsil eden 248 İTO Meclis Üyesi, yeni dönemin Yönetim Kurulu Başkanını, Yönetim Kurulu Üyelerini, TOBB Delegelerini ve Disiplin Kurulu Üyelerini seçti. Saat 17.00’da sona eren seçim sonuçlarına göre 211 oy alan İbrahim Çağlar, yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. İstanbul iş dünyasının gelecek dört yılına Çağlar ve ekibi yön verecek.

İbrahim Çağlar, oylama sonucunda yaptığı teşekkür konuşmasında, bugüne kadar hizmet edenlerin tecrübesini daha farklı birimlerde değerlendirme düşüncesiyle yeni bir yönetim belirlediklerini söyledi.

Önlerinde yoğun bir çalışma süreci olduğunu belirten Çağlar, "335 bin üyemizin sesini duyacağız. Onların beklentilerine yönelik üye odaklı çalışma birinci hedefimiz olacak. Hükümetimizle, vilayetimizle, büyükşehir ve tüm belediyelerimizle, oda ve borsamızla işbirliği içinde çalışacağız. Dünya ve kendi üyelerimizle mesafeleri kapatan bir yaklaşım içinde olacağız" dedi.

İTO seçiminin İstanbul'un fethi olan 29 Mayıs'a rastladığına işaret eden Çağlar, "Fatih Sultan Mehmet dünyanın en büyük girişimcilerindendir, gençtir, meydan okuyucudur, değişimcidir. Yüzyıllar sonra onun özelliklerini hayata geçirmek boynumuzun borcudur. Ticaret Odamızı kuran Sultan 2. Abdulhamit'in mirasına sahip çıkmak da boynumuzun borcudur" diye konuştu.

İTO'nun geçen dönem başkanı Murat Yalçıntaş ise seçimleri İTO'ya yakışan bir vakurlukta gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yalçıntaş, “Bizler bu bayrağı bugüne kadar taşıdık, arkadaşlarımıza devrettik. İnanıyorum ki bu dönem görev alan arkadaşlarımız bu hizmet bayrağını çok daha ilerilere götüreceklerdir" yorumunda bulundu.

İbrahim Çağlar'ın 10 kişilik yönetim kurulunda, "Dursun Topçu, Gökhan Murat Kalsın, Hasan Erkesim, Hakan Orduhan, İlhan Soylu, Ebubekir Sıddık Koyuncu, Öznur Değirmenci, Öztürk Oran, Servet Samsama, Fahrettin Basiloğlu" yer aldı.

Sayfa Yükleniyor...