Japonlar, İnci ile ortak olup aküye 200 milyon TL yatıracak

Dünya akü devi Japon GS Yuasa ile ortaklığa imza atan İnci Akü, Türkiye'ye 200 milyon liralık yatırımın temelini attı. Şirket, yoluna "İnci GS Yuasa" adı ile devam edecek.

Japonlar, İnci ile ortak olup aküye 200 milyon TL yatıracak

İnci Akü, Türkiye'ye 200 milyon liralık yatırımın yolunu açtı. İnci GS Yuasa olarak yoluna devam eden şirket, yatırım, ihracat ve istihdam planlarını açıkladı. Akü sektöründe Türk-Japon ortaklığının yeni hedefi, Türkiye ve Avrupa'da sektöre damgasını vurmak... 

İnci GS Yuasa’nın Türk ve Japon yöneticileri, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında yeni hedeflerini açıkladı. Önceliği kapasite artırma çalışmalarına vereceklerini belirten İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, 5 yıllık vadede yapılacak yatırım tutarının toplamda 200 Milyon TL’yi bulacağını söyledi.

GELİRLERİ 3 KATINA ÇIKARACAK

5 ay önce İzmir’de atılan imzayla Türkiye’nin küresel anlamda büyük bir yatırımcı kazandığını vurgulayan Cihan Elbirlik, bunun İnci Akü için olduğu kadar Türkiye ekonomisi için de değer taşıdığını kaydetti. Ortaklıktan kısa bir süre sonra Türkiye ve Avrupa pazarı için güçlü hedeflerle yola çıktıklarını belirten Elbirlik, önümüzdeki 5 yıl için planlarını şöyle anlattı: “Starter ve endüstriyel fabrikalarımızın kapasitelerini güçlendireceğiz ve beş yıllık süreçte toplam kapasitemizi 2 katına çıkaracağız. İnci GS Yuasa olarak toplam 200 milyon TL yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Toplam yatırımımızın yüzde 50’sini teknoloji gelişimi alanında kullanacağız. Kapasite artırma çalışmalarıyla istihdam rakamımızı 5 yıl içinde 2 katına çıkaracağız. Böylece, Türkiye’deki işgücünü de katkı sağlayacağız. Geçtiğimiz yılın ikinci 6 aylık periyodunda toplam satış gelirlerimizde yüzde 3 büyüme gerçekleştirdik; hedefimiz 5 yıl içinde toplam satış gelirimizi 3 katına, ihracat satış gelirimizi ise 4 katına çıkarmak olacak.”

YUASA MARKASI ARTIK TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Japonlar, İnci ile ortak olup aküye 200 milyon TL yatıracak - 1 Cihan Elbirlik-Yuji Hashimoto

İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarını bünyesinde bulunduran İnci GS Yuasa’nın, yeni marka ve ürün teknolojileri konusunda hedeflerini açıklayan Elbirlik, “Mevcut ürünlerimizin yanı sıra GS Yuasa’nın öncelikli olarak Yuasa markalı ürünlerinin Türkiye’de üretimini gerçekleştireceğiz. İnci GS Yuasa olarak önümüzdeki 5 yıl içinde satış gelirlerimizi 3 katına çıkarmayı; Türkiye’de satılan her 4 starter aküden 1’ini, endüstriyel alanda ise her 3 aküden 1’ini üretmeyi amaçlıyoruz. Otomotiv, UPS (Kesintisiz güç kaynağı) ve Telekom alanlarında kullanılan aküleri en yüksek kalite standardı ile geliştirmeyi işimizin merkezinde tutuyoruz” diye konuştu.

JAPON 'AR-GE' GÜCÜ DE GELİYOR

İcra Kurulu Direktör Vekili Yuji Hashimoto ise “Türkiye, bulunduğu coğrafya açısından bizim için çok değerli. Sektörünün öncü şirketi İnci Akü ile yaptığımız ortaklığı çok önemsiyoruz. Her iki şirketi de stratejik olarak güçlendirecek bu ortaklığı geliştirmek ve büyütmek için çalışıyoruz. Türkiye’nin bulunduğu bölgede marka konumumuzu güçlendireceğiz. GS Yuasa, global akü pazarında Ar-Ge gücüyle ilkleri sunan bir şirket. GS Yuasa hibrid otomobiller, elektrikli otomobil ve uzay uygulama aküleri konusunda önemli altyapı ve deneyime sahip. Bu deneyimimizi ve Ar-Ge gücümüzü Türkiye’ye taşıyacağız” dedi.

Sayfa Yükleniyor...