Kent: Türkiye artık önemli bir oyuncu

Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, ekonomilerin büyümesinde ağırlık haritasının değiştiğini belirterek, ''Ağırlık, gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere kayıyor. Türkiye de bu oynanan oyunda önemli bir oyuncu'' dedi.

Kent: Türkiye artık önemli bir oyuncu

Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, KoçSistem ile Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde kurulan CEO Club işbirliğinde düzenlenen ''CEO Profil'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, son 10 yılın önümüzdeki 10 yılda yaşanacaklara göre daha sakin nitelendirilebileceğini, kriz ne kadar derin olursa olsun gelecek 10 yıl içinde her halükarda dünyada önemli değişiklikler olacağını söyledi.

Bu doğrultuda dört büyük kitlesel eğilimin açığa çıktığını ve bunun daha da kuvvetlenerek devam edeceğini ifade eden Kent, bunun ilkinin küresel ekonomik büyümenin merkezindeki güçlü yön değişimi, ikincisinin insanların yeni fırsatlar peşinde şehirlere çok hızlı göçüyle beraber ortaya çıkan hızlı şehirleşme, üçüncüsünün tüketici davranışlarının ve beklentilerinin yeniden oluşması, dördüncüsünün de yenilikçi inovasyon çağı olduğunu anlattı.

Muhtar Kent, gelecek 10 yıl içinde orta sınıfa yükselen 1 milyar yeni tüketicinin görüleceğini, orta sınıftaki büyümeyle beraber şehirlere büyük göç yaşanacağını ifade ederek, bunun 10 yılda her 90 günde bir İstanbul ölçeğinde yeni metropolün gezegene ilavesi anlamına geldiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMİ...
Soruları da yanıtlayan Kent, Türkiye'nin dünyadaki önemine ilişkin bir soru üzerine, ''Ekonomilerin büyümesinde ve ekonomilerin dünyada aldıkları rolde ağırlık haritası değişiyor. Ağırlık, gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere kayıyor. Bilhassa büyüme, ek gelir yaratma, ek orta sınıf yaratma, ek talep yaratmada... Türkiye de bu oynanan oyunda önemli bir oyuncu... Çin, Meksika, Arjantin, Endonezya, Rusya, Brezilya ile birlikte önemli bir oyuncu. Türkiye'nin dünyadaki ağırlığının hem ekonomik anlamda hem sosyo-politik anlamda artacağından şüphem yok'' diye konuştu.

ÇALIŞAN KADIN SAYISI
Türkiye'de çalışan kadın sayısının dünya ortalamasının çok altında olduğuna dikkati çeken Kent, yönetici yetiştiren programlara ağırlık verilmesi, Türkiye'de beyin göçünü durduracak ulusal çapta çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

COCA-COLA'NIN VİZYONU..
Coca-Cola'nın 2020 vizyonu ve yol haritasına da değinen Kent, ''Coca Cola'nın 2020 vizyonunda, bugün 80 milyar dolar olan cirosunu 2020'de 200 milyar dolara çıkaracağımızı açık açık belirtiyoruz'' dedi.

Coca-Cola'nın son 9 ayda cirosunu yüzde 3, pazarlama yatırımlarını yüzde 6 ve işletme karlılığını yüzde 7-8 büyüttüğünü kaydeden Kent, sağlıklı büyüme için özellikle pazarlama yatırımlarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Muhtar Kent, Coca-Cola olarak dünya genelinde 300 milyar litre su kullandıklarını ve bu miktarın 2020'de 550-600 milyar litreye çıkmasını öngördüklerini ifade ederek, suyun geri kazandırılması ve şu anda yaklaşık 500 olan, 10 yılda da 1.500'e çıkarmayı düşündükleri su yaratan projeler sayesinde kullandıkları su kadarını geriye iade edeceklerinin taahhüdünü verdiklerini anlattı.

Sayfa Yükleniyor...