Kıdem tazminatına yeni düzen

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı fonu için eski-yeni ayrımına gidileceğini belirterek, ''Mevcut sistemde çalışanlar isterse bu fon sistemine geçmeyebilir. Karar onların olacak. Ancak ilk kez işe girenler için bu sistemi zorunlu kılacağız" dedi.

Kıdem tazminatına yeni düzen

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, görevini tamamlamasına yaklaşık 2 ay kala kıdem tazminatı sorununda gelinen son noktayı açıkladı.

''Kıdem tazminatı fonu mutlaka gelmeli. Zorlama olmayacak, yeni başlayanlara uygulanacak'' diyen Bakan Çelik,  kıdem tazminatının 1936’dan beri mevzuatta yer aldığını ancak sistemin işlemediğini belirterek, ''Halen çalışanların yüzde 85’i kıdem tazminatını alamıyor. Sistem yapısal olarak bozuk. Fon sistemine geçmek şart oldu'' dedi.

Kıdem tazminatına yeni düzen - 1

Üzerinde çalışılan sistemle ilgili de bilgi veren Bakan Çelik, şöyle konuştu:

''Mevcut sistemde çalışanlar isterse bu fon sistemine geçmeyebilir. Karar onların olacak. Ancak ilk kez işe girenler için bu sistemi zorunlu kılacağız. Tarafları bir araya getirip çözümü beraber ortaya koyacağız. Diyoruz ki, artık bir işçi bir ay bile çalışsa kıdem tazminatı alacak. Fon kurulsun, her işçinin hesabına yatsın. Ancak sosyal tarafları orta noktada buluşturmak çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da, başbakanlığı döneminde 'uzlaşın gelin' demişti. Bu uzlaşıya çalışıyoruz. Bizden sonra gelenler hazır bir zemin bulacaklar.''

Sayfa Yükleniyor...