'Komşu'nun oteli Bodrum'daki villadan ucuz

Ekonomik kriz yüzünden belini bir türlü doğrultamayan Yunan halkı, elinde ne varsa yok pahasına satıyor. Türkiye'de 5 milyon Euro'ya satışa çıkarılan bir yatı, Yunanistan'da 2,5 milyon euroya almak mümkün. Bodrum'daki villa fiyatına otel bile satılıyor.

'Komşu'nun oteli Bodrum'daki villadan ucuz

Ekonomik krizdeki Yunanistan'ın umudu Türkiye oldu. Kurban Bayramı nedeniyle Türk gazetelerine ilan vererek 'Bayramda bize gelin' çağrısı yapan Yunanlar, şimdi de Türkiye'deki yat ve yazlık kat alamayanların 'bitpazarı' haline geldi.

Ekonomik kriz yüzünden zor günler geçiren Komşu'daki yatlar, Türkiye'dekinden yarı yarıya, yazlıklar ise 10 katına varan daha düşük fiyatlarla satışta. Hatta, Bodrum'daki villa fiyatından daha ucuza Yunan adalarından otel satın almak bile mümkün.

Akşam'ın haberine göre, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, işi dolayısıyla sık sık gittiğini belirttiği komşu ülke Yunanistan ve adalarındaki ekonomik hareketliliğin üzerine ölü toprağı serpildiğini, darboğazdan kurtulmak isteyen bazı Yunanların, ellerindeki varlıklarını neredeyse 'yok' pahasına satmaya uğraştıklarını söyledi.

VİLLA FİYATINA OTEL BİLE VAR
Kriz, Yunanistan'daki emlak piyasasını da alt üst etmiş durumda. Değil en gözde tatil merkezleri, semtleri Türkiye'nin mütevazı herhangi bir yerleşim merkezindeki 1+1 daire fiyatına Yunan adalarında villa almak bile mümkün. Örneğin Girit Adası'nda 60 bin dolara satılık dayalı döşeli villa var. Bodrum'da 360 metrekarelik havuzlu lüks villa fiyatları 2,5 milyon TL'ye kadar çıkarken,Yunan adalarında 40 odalı 110 yataklı otel dahi satın alabiliyor. Bodrum'um dibindeki Kos Adası'nın Marmari köyünde, denize 50 metre mesafede havuzlu, 40 odasında da klima, buzdolabı, televizyon ve balkon bulunan otel, 700 bin euro yani yaklaşık 1 milyon 800 bin TL'ye alıcı bekliyor.

ATİNA VE PİRE'DE PİYASAYA BAKIN
Yat veya tekne almak isteyenlere, Yunanistan'a gitmelerini önerdiklerini kaydeden Mengi, şöyle konuştu: "Burada 5 milyon Euro'ya satışa çıkarılan aynı marka bir yat, Yunanistan'da 2,5 milyon Euro. 10 milyonluk yat 5 milyona. 1 milyonluk tekne ise 500 bine. Yatırımcılarımızın bir kısmı bu durumun farkında. Bu sebeple eli sıkışan Yunanlar, şimdiye dek çok sayıda Türk yatırımcıya yatlarını, teknelerini sattı, satmaya da devam ediyor. Hala da yat almak isteyenlere tavsiyemiz, özelikle Atina ve Pire'ye gidip piyasa araştırması yapmadan karar vermemeleri.'

Sayfa Yükleniyor...